Last of Us-stjärna i Viaplays nya dramaserie Tatueraren i Auschwitz

Last of Us-stjärna i Viaplays nya dramaserie Tatueraren i Auschwitz

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad kl. 07:03 | Publicerad 17 mars 2023 kl. 07:03

En berättelse om hur kärlek kan övervinna omänskliga förhållanden

I dag presenterar Viaplay deras nya dramaserie "Tatueraren i Auschwitz" i vilken vi ser Melanie Lynskey från "The Last of Us" göra en av rollerna.

Jonah Hauer-King och Anna Próchniak spelar huvudrollerna när bästsäljande romanen Tatueraren i Auschwitz blir Viaplay-serie. Hyllade Melanie Lynskey gestaltar bokens författare Heather Morris. Den sex delar långa serien regisseras av Tali Shalom-Ezer och kommer att ha premiär 2024 på Viaplay.

Romanen Tatueraren i Auschwitz av Heather Morris har sålt i över 12 miljoner exemplar och trollbundit människor över hela världen. Boken, som bygger på en sann historia, skildrar hur Lale Sokolov kommer till Auschwitz-Birkenau 1942, där han tvingas att tatuera de medfångar som väljs ut för att arbeta sig till döds istället för att gasas ihjäl. Han utför sin uppgift med mekanisk effektivitet tills han blir blixtförälskad i Gita Furman, en ung kvinna han ska tatuera. Han bestämmer sig för att göra allt för att de båda ska överleva lägret. Historien är en berättelse om hur kärlek kan övervinna koncentrationslägrets omänskliga förhållanden.

Huvudrollerna som Lale Sokolov och Gita Furman spelas av Jonah Hauer-King (Den lilla sjöjungfrun, World on Fire) och Anna Próchniak (Baptiste, Warsaw 44) i Tatueraren i Auschwitz, som produceras av Synchronicity Films. Critics Choice Awards-vinnaren Melanie Lynskey (The Last of Us, Yellowjackets) spelar bokens författare Heather Morris, medan Jonas Nay (Deutschland 83, 86, 89) spelar Stefan Baretzki. Seriens alla sex avsnitt regisseras av Tali Shalom-Ezer (My Days of Mercy, Princess).

– Det är en stor ära att få berätta Lales otroliga historia, som han var så modig att dela med sig av. Jag har den största respekt och beundran för hans förmåga att hitta mänsklighet och vänlighet på den mest omänskliga av platser, säger Jonah Hauer-King.

– Att få återberätta Gita Sokolov och hennes historia på filmduken är en av de största ärorna i min karriär hittills, såväl som en hjärtskärande erfarenhet. Jag vet att det inte kommer att bli lätt att berätta den här historien, men jag kommer att ta hand om deras berättelse med den största respekt, säger Anna Próchniak. 

Last of Us-stjärna i Viaplays nya dramaserie Tatueraren i Auschwitz
Foto: Viaplay.

 

Då kommer Tatueraren i Auschwitz

Viaplay har rättigheterna för den nya serien i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Nederländerna, Polen, Estland, Lettland och Litauen.

– Det är en stor ära att Viaplay får vara med och skildra den här otroliga historien, där verkligheten överträffar dikten. Tatueraren i Auschwitz är en gripande berättelse om hur kärlek och personlig övertygelse kan övervinna fasansfullt grymma livsförhållanden och jag är säker på att den inte kommer att lämna någon oberörd, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group. 

Inspelningarna av "Tatueraren i Auschwitz" pågår just nu och serien har premiär 2024 på Viaplay. Serien produceras av Synchronicity Films i samarbete med Sky Studios och Peacock. Den distribueras internationellt av NBCUniversal Global Distribution och All3Media International.

NÄSTA ARTIKEL