Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kungens innersta krets – Viaplays dokumentärserie om Carl XVI Gustaf

Kungens innersta krets – Viaplays dokumentärserie om Carl XVI Gustaf

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 augusti 2023

Carl XVI Gustaf har varit Sveriges kung i 50 år, men vem är egentligen människan bakom titeln?

När kungen lägger ner kronan är han som vilken människa som helst och hans mest förtrogna är de enda han kan lita på. I den nya Viaplay-dokumentären "Kungens innersta krets" hör vi dem berätta. Om kärleken, skandalerna, sorgerna och glädjen de haft tillsammans.

Kungens innersta krets är en dokumentärserie i tre delar som genom intervjuer med människorna som stått kungen närmast genom åren ger ett unikt porträtt av Sveriges statschef. I serien intervjuas prinsessan Christina, drottning Silvia, jaktkompisen Leif GW Persson, Danmarks drottning Margrethe och många fler.

– I den här serien berättar vi historien om landets kändaste person med hjälp av de människor som känner honom allra bäst; hans hustru, hans storasyster och hans barndomsvänner. Kungens närmaste tecknar en varm och personlig bild av monarken och tittarna får ta del av sidor hos honom som de aldrig sett tidigare, säger författaren och exekutive producenten Roger Lundgren.

Han fortsätter:

– Det har varit en stor förmån att få arbeta med den här serien och vår förhoppning är att de som tittar på den skall lära känna landets kung närmare.

Kungens innersta krets – Viaplays dokumentärserie om Carl XVI Gustaf
Foto: Viaplay

Berättas ur tre olika perspektiv

Dokumentärserien Kungens innersta krets utgår från tre berättarperspektiv: "Min bror kungen", "Min vän kungen" och "Min man kungen". i varje avsnitt medverkar nya personer som berättar om sin synbild på ers majestät. 

– Med sina 50 år är Carl XVI Gustaf unik, ingen annan svensk kung har regerat så länge, och alla nu levande svenskar har en relation till honom. Med den här dokumentärserien vill vi teckna ett unikt porträtt av en både älskad och skandalomsusad statschef genom att lyssna på människorna som står och stått honom närmast, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay Group i Sverige.

Kungens innersta krets har premiär 29 augusti på Viaplay och klockan 20:00 på TV3 samma dag.

NÄSTA ARTIKEL