Krångliga relationer i fokus i Viaplays nya Originalserie Call Me Dad

Krångliga relationer i fokus i Viaplays nya Originalserie Call Me Dad

  • Viaplay
Filmtopp
16 augusti 2022 kl. 15:30

Vad skulle du gjort om din bästa vän blev tillsammans med din mamma?

Inspelningen är i gång för Viaplays nya Originalserie "Call Me Dad", som skildrar de två vännerna Emil och Viktor vars relation sätts på prov när en av dem börjar dejta den andras mamma.

Emil och Viktor har känt varandra hela livet och gör allt tillsammans. De är även affärspartners och ska tillsammans lansera ett hållbart cateringföretag. Men en dag får Emil reda på att Viktor dejtar hans mamma Helle. Allt vänds upp och ner, när Emil måste lära sig att navigera i den nya verkligheten, och där vänskapen, som pojkarna kände den, på allvar sätts på prov.

Den konfliktskygge Emil spelas av Alex Høgh Andersen (Vikings), medan rollen som den utåtriktade och självsäkra Viktor spelas av Magnus Haugaard (Guilt). Rollen som Helle spelas av Ellen Hillingsø (Advokaten, Dopamine).

Call Me Dad
Foto: Christian Geisnæs / Viaplay

Skådespelarna kom på idén

Skådespelarna Alex Høgh Andersen och Magnus Haugaard är bästa vänner även i verkligheten. Det var de som från början kom på idén till Call Me Dad och de ser nu fram emot att släppa serien tillsammans.

– Utvecklingen av projektet har varit en rolig, lärorik och överväldigande process, som bara gett oss mer blodad tand. Jag tror att de flesta skådespelare har en dröm om att få sin egen originalidé lanserad, och att det nu ska hända känns genuint overkligt. Det är en stor lycka att få göra ett sånt här projekt tillsammans med min allra bästa vän. Jag ser verkligen fram emot det, säger huvudrollsinnehavaren Alex Høgh Andersen.

Call Me Dad regisseras av Christian Dyekjær, som bland annat ligger bakom serien Guru och långfilmen Fantasten. Manuset är skrivet av Søren Felbo (Sunday, Orkestern, Viaplay Originalserien Friheten).

– Det är min vision att skapa en modern komediserie som utstrålar visuell och narrativt överdåd. En serie som både kommer att underhålla och samtidigt handla om något så viktigt som hur vi behandlar varandra och vår gemensamma planet 2022. Det är det största nöjet att arbeta med två av de största skådespelartalangerna i sin generation. Sammantaget kan Viaplays tittare se fram emot att se en modern komediserie med en ovanligt stark cast ner till minsta biroll, säger regissören Christian Dyekjær.

Call Me Dad förväntas att ha premiär 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL