KLART: Viaplay gör Pörni säsong 4 och 5 – då har de premiär

KLART: Viaplay gör Pörni säsong 4 och 5 – då är det premiär

  • Viaplay
Filmtopp
27 april 2023 kl. 09:04

Fortsättning utspelar sig två år senare

I dag meddelar Viaplay att de gör "Pörni" säsong 4 och 5 med Henriette Steenstrup, och att inspelningen nu drar i gång i Oslo för att ha premiär nästa år.

Henriette Steenstrups prisbelönta dramaserie Pörni får två nya säsonger på Viaplay. Inspelningen startar i Oslo i slutet av april och handlingen i den nya säsongen kommer att äga rum två år efter slutet av säsong tre. 

– Pörni har varit ett riktigt glädjemaraton från start, och det ska bli jättekul att spela in två nya säsonger med en filmfamilj som jag älskar så mycket, säger Henriette "Pörni" Steenstrup.

Fyra månader efter att den tredje säsongen av succéserien Pörni släpptes på Viaplay bekräftar streamingtjänsten att det är fler säsonger på gång. Två nya säsonger kommer att spelas in i Norge under våren och sommaren och säsong fyra väntas ha premiär nästa år på Viaplay.

Säsong fyra följer upp två år efter att vi senast träffade familjen Middelthon. När Pörni (Henriette Steenstrup) träffar Bjørnar på ett plan från Trondheim, visar det sig att han ska flytta tillbaka till huvudstaden. Nyheten väcker inga gamla, romantiska känslor hos Pörni, som har en ny pojkvän – och ett bonusbarn. Dottern Hannah (Vivild Falk Berg) har hunnit komma in på läkarutbildningen och studierna går bra. Men hon är ganska besvärad både fysiskt och psykiskt. I klassisk Hannah-stil ställer hon sig frågan: Varför betala alldeles för mycket för ett mögelangripet kollektivboende när du kan få rena kläder och hemlagad mat hemma? Lillasystern Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) ska snart börja i 10:an och har en pojkvän sedan två år tillbaka, samtidigt som hon utmärker sig med att vara en stor målvaktstalang.

– Det är det bästa och läskigaste i världen att få fortsätta historien om familjen Middelthon, och ett ansvar jag inte på något sätt tar lätt på. Men nu när som tur fler än jag har blivit förtjusta i det här gänget ser jag fram emot att följa Hanna, Sigrid och Leos resa in i vuxenlivet, och inte minst Ole Johans och Pörnis vanliga kamp med det som vi kallar livet, säger Henriette Steenstrup.

Ett antal bekanta ansikten från de tidigare säsongerna kommer också tillbaka under de nya säsongerna: Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eriksson, Deniz Kaya och Jon Ranes. Dessutom möter vi nya karaktärer spelade av Mees Borgman, Ada Othilie Eide, Ole Stavrum och Jake Simmance.

Pörni är en av Viaplays största framgångar och serien har fått ta emot flera tv-priser de senaste åren.

KLART: Viaplay gör Pörni säsong 4 och 5 – då är det premiär
Foto: Viaplay.

 

Pörni säsong 4 har premiär nästa år

2022 vann Henriette Steenstrup norska Gullruten-utmärkelsen för "Bästa drama", "Bästa skådespelare" och Gullrutens branschpris för "Bästa manus". I år är Steenstrup återigen nominerad i alla dessa kategorier. Även Vivild Falk Berg och Ebba Jacobsen Östberg är nominerade i kategorin "Bästa kvinnliga biroll". Vivild Falk Berg var nominerad under fjolårets Gullruten i samma kategori.

– Jag är både stolt och rörd över de otroliga framgångarna vi har haft med serien Pörni. Henriette Steenstrup är ett geni som har lyckats skapa en serie som är både unik, varm och träffsäker säsong efter säsong. Jag vet att det är många av våra tittare som jublar idag när de står klart att vi får följa med på familjen Middlethons äventyr i  två nya säsonger på Viaplay och själv jublar jag kanske högst av alla, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

Serien produceras av Monster och producenter är Ida Håndlykken Kvernstrøm och Paal Wilhelm Nesset. Hallvar Witzø regisserar medan Henriette Steenstrup står för manuset. Exekutiv producent på Viaplay Group är Kari Moen Kristiansen och Kaja Bjelke är junior producent för de två nya säsongerna. Serien har säsongspremiär nästa år på Viaplay. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL