KLART: Sofia Helin medverkar i Leva Life säsong 2

KLART: Sofia Helin medverkar i Leva Life säsong 2

  • Viaplay
Filmtopp
09 maj 2023 kl. 09:05

Rosade serien fortsätter

Sofia Helin gör rollen som Noras mamma i andra säsongen av den hyllade serien "Leva Life" på Viaplay.

Leva Life
Stillbild ur Leva Life. Foto: Viaplay

Leva Life tog tittare och kritiker med storm och beskrevs som ”bästa svenska ungdomsdramat på länge”. Nu är inspelningen av uppföljaren i gång och Susanne Thorson är tillbaka i regissörsstolen och Hanna Ardéhn i huvudrollen som Nora.

I första säsongen får tittarna lära känna 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn), en journalist med en lovande framtid framför sig. Tillsammans med vännerna Doris (Tina Pour-Davoy) och Alina (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Precis när hon är på väg att ta sig an världen får hon en livshotande cancerdiagnos. Men Nora tänker inte låta sjukdomen stå i vägen för sina planer eller framtidsdrömmar. Nora och hennes vänner tar de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de LEVA LIFE.

Kritikerna hyllade första säsongen av serien som fick fyror av oss på Filmtopp, TV dags och Borås tidning.

KLART: Sofia Helin medverkar i Leva Life säsong 2
Foto: Viaplay

Detta handlar Leva life säsong 2 om

Andra säsongen tar vid ett år efter den första har slutat. Efter att ha studerat journalistik i London ska Nora tillbringa sommaren hemma i Stockholm. Livet leker och hon ser fram emot att träffa sina vänner igen. Dessutom har hon fått i uppdrag att skriva en artikel för ett prestigefyllt livsstilsmagasin, en fantastisk möjlighet som hon inte tänker missa. Då kommer ett oväntat telefonsamtal från sjukhuset som väcker en drivkraft i Nora till att kontakta sin mamma Jill, som lämnade familjen när Nora var liten.

Rollen som Noras mamma Jill spelas av Sofia Helin. Sofia blev väldigt berörd när hon såg första säsongen av Leva Life.

– Jag har beundrat Hanna Ardéhn sedan jag såg hennes otroliga insats i Störst av allt. När jag fick se första säsongen av Leva Life glömde jag tid och rum och grät som ett barn av sympati för Hannas karaktär. Regissören och skådespelaren Susanne Thorson har också kommit upp med idén för Leva Life och har ett absolut gehör i sin regidebut, så när frågan kom om att spela mamma till Hanna Ardéhns karaktär tackade jag ja direkt. Det här är bara början för de här två supertalangerna, säger Sofia Helin.

Leva life
Foto: Viaplay

Lyxigt att ha Sofa Helin med i produktionen

Regissören Susanne Thorson är glad över att Sofia Helin är med i serien.

– Det är väldigt lyxigt att ha Sofia Helin med oss denna säsong. Sofia är en otrolig skådespelare så det känns fantastiskt att hon tycker om serien och vill vara en del av Leva Life, säger Susanne Thorson.

Andra säsongen av Leva Life har premiär 2024 på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL