KLART: Leva Life får en andra säsong – trots att första inte släppts

KLART: Leva Life får en andra säsong – trots att första inte släppts

  • Viaplay
Filmtopp
29 mars 2023 kl. 08:03

Viaplay-serien Leva Life är en berättelse om 24-åriga Nora vars kompisgäng plötsligt ställs inför det ofattbara – att en av dem kanske inte kommer att leva så länge till. Nu är det klart att Leva life säsong 2 blir verklighet – trots att första säsongen ännu inte haft premiär.

– Det känns fantastiskt spännande att Leva Life snart har premiär. Både pirrigt och nervöst blandat med glädje över att den äntligen ska släppas. Det är otroligt roligt att Viaplay tror mycket på serien och jag ser fram emot att få återvända till karaktärerna och fortsätta deras resa, säger regissören Susanne Thorson.

Viaplays nya satsning Leva Life är inspirerad av verkliga händelser och har premiär först senare i vår. Samtidigt är det redan klart att det blir en andra säsong och inspelningarna sätter igång senare i vår. Susanne Thorson har verkat som skådespelare i många TV- och filmproduktioner genom åren och gör med Leva Life sin regidebut.

Leva Life betyder väldigt mycket för mig. Känslan när jag kom på idén var att jag ville ha perspektiv och bli bättre på att uppskatta livet i stort som smått. Att den kunde få vara en påminnelse om att ta vara på de fina stunder som vi får, vi vet ju inte hur många vi har, säger regissören Susanne Thorson.

Hanna Ardéhn i Leva life
Hanna Ardéhn i Leva life. Foto: Viaplay

Hanna Ardéhn rakade av sig håret

Leva Life handlar om 24-åriga Nora (Hanna Ardéhn) som precis tagit de första stegen in i vuxenvärlden och känner att livet leker. Hon har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna Doris (Tina Pour-Davoy) och Alina (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned.

Nora har en stor cancertumör i magen. Men hon vägrar ge upp och tänker inte låta sjukdomen stå i vägen för sina planer eller framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Nora och hennes vänner har tagit de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de LEVA LIFE.

– Den största utmaningen var de delar där Nora är som mest sjuk. Det var tungt att tänka på alla som behöver gå igenom tunga cellgiftsbehandlingar. All den smärta och det illamående som man måste uthärda. Men det är lättare att göra en så känslosam serie när det är så varma, omtänksamma och fina människor runt omkring. Jag är verkligen så tacksam för att jag fått vara en del av den här produktionen, säger Hanna Ardéhn.

För rollen rakade Hanna Ardéhn av sig håret på riktigt. Leva Life består av åtta avsnitt och har premiär på Viaplay den 5 april.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL