Viaplay och Filmtopp bjuder på stor galapremiär för Guldtransporten

KLART: Förlikning efter turerna runt Viaplays Guldtransporten

  • Viaplay
Filmtopp
12 mars 2023 kl. 11:03

Producenterna bakom Viaplay-satsningen duckar rättegång

Efter flera turer runt Viaplays norska storfilm "Guldtransporten" har parterna, filmens producenterna och Fiksern AS, ingått i en förlikning.

I december var det premiär för Viaplays norska storfilm Guldtransporten, som skildrar den sensationella historien om när norska civila, med militärt understöd, flyttade hela den norska guldreserven  mitt under näsan på det invaderande Nazityskland.

Filmen fick ett positivt mottagande, men det dröjde inte länge innan det framkom att det fanns en konflikt mellan filmens producenter och det norska bolaget Fiksern AS, som försedde produktionen med bland annat specialeffekter, stunts och vapen. Detta efter att en faktura på 600 000 norska kronor aldrig betalades.

Viaplay-producenterna slipper rättegång

Nu rapporterar VG att parterna har ingått i en förlikning.

– Krøderbanen [museijärnvägen som användes] vill i nuläget inte gå ut med några summor, men kan bekräfta att vi hittat en lösning som är acceptabel för båda parter, skriver Henrik B. Backer, som är ordförande för järnvägsklubben till den norska tidningen Bygdeposten.

I filmen medverkar flera norska stjärnor, som Exit-skådespelaren Jon Øigarden, Ida Elisa Broch, Axel Bøyum och Sven Nordin.

Enligt VG har Fiksern AS tagit rygg på Krøderbanen och ingått i en förlikning med Viaplay-producenterna. Tidigare skulle frågan tagits upp i tingsrätten den 10 maj, men så blir alltså inte fallet.

Guldtransporten finns att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL