Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Romantiskt musikdrama med Bornebusch och Karlsson

Romantiskt musikdrama med Bornebusch och Karlsson

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 januari 2020

Warner Bros. samproducerar.

Efter succén med "Älska mig" är det nu dags för Josephine Bornebusch att göra Viaplay-originalet "Harmonica", som hon och Jonas Karlsson gemensamt skriver, regisserar och spelar huvudrollerna i.

Josephine Bornebusch i "Älska mig".
Josephine Bornebusch i "Älska mig" (2019). Foto: Viaplay.

"Harmonica" är ett romantiskt drama om en countrymusikduo som försöker hålla liv både i sin internationella karriär och sitt döende äktenskap. Serien har nordisk premiär 2021 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.
– Oh yes. Ni kommer att få höra oss sjunga. Allt det skyller jag på Jonas. Tanken från början var nog aldrig att vi skulle göra allt, men nu blev det så, säger Josephine Bornebusch.

Harry och Monica i countryduon Harmonica gjorde stor internationell succé på 1990-talet, men nu har karriären passerat zenit, pengarna är slut och äktenskapet är på väg att spricka. I ett sista försök att rädda både karriär och äktenskap ger sig duon ut på en nostalgiturné i Europa, en resa som utsätter paret för utmaningar som sätter både karriär och känslor i nya perspektiv.

– Jag var på en First Aid Kit konsert i New York för snart två år sen och insåg när jag satt där att den musiken är så visuell. Jag såg bilder och scener framför mig. Jag gick hem på kammaren och tänkte: "Nu kanske är läge..." Jag kontaktade Jonas, eftersom vi länge har pratat om att vi ville göra ett romantiskt drama om ett gift par som hamnat i slentrian. Jonas är om möjligt mer underbar att jobba med än vad jag hade föreställt mig. Han är smart, snabb, lyhörd och envis. Jag kunde inte ha träffat en bättre match, säger Josephine Bornebusch.

Harmonica beskrivs som Scener ur ett äktenskap i rock n' roll-miljö, där duon inte bara står för manus, regisserar och spelar dramat, utan även skriver och framför all musik i serien.

– Harmonica är en historia om ett långt förhållande, om vilka vi är, vilka vi blev, och vad vi vill mitt i livet, en kärlekshistoria som råkar utspela sig i musikbranschen. Eftersom även musiken är tänkt att spegla serien, och till viss del föra handlingen framåt, insåg vi efter ett tag att det var lika bra att göra den också. Det är både väldigt roligt och en aning utmattande, och naturligtvis har vi tagit oss vatten över huvudet, säger Jonas Karlsson.

Harmonica är en del av Nordic Entertainment Groups strategi för dramaproduktioner med lansering av minst 20 nya Viaplay Original-serier per år. Redan i höst kan Viaplays tittare bland annat se fram emot säsong två av Josephine Bornebusch Älska mig, som är Viaplays mest sedda svenska drama hittills.

– Josephine Bornebusch har en exceptionell förmåga att förvandla vardagsdrama om relationer till unika berättelser som trollbinder publiken. Älska mig är redan en av Viaplays största succéer, och jag har minst lika höga förväntningar på Harmonica där Josephine bildar drömduo med Jonas Karlsson, en av Sveriges främsta skådespelare. Jag är stolt över att Skandinaviens främsta kreatörer nu kommer till oss för att utveckla sina idéer och ser fram emot att kunna erbjuda våra tittare ännu ett drama i världsklass, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

"Harmonica" består av sex episoder och produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay, med inspelningstart i april. Serien väntas ha premiär på Viaplay 2021.