Ingen ängel – Viaplays flippade ungdomsserie om en seriemördare

Ingen ängel – Viaplays flippade ungdomsserie om en seriemördare

  • Viaplay
Filmtopp
28 april 2023 kl. 12:04

Kan helt enkelt inte låta bli att mörda lite

"Ingen ängel" är skapad av EliSophie Andrée och är en av Viaplays stora satsningar inom genren för unga vuxna. I rollerna ser vi Yussra El Abdouni, Bahar Pars, Rachel Mohlin och Edvard Olsson.

Angelina (Yussra El Abdouni) är som vilken sjuttonårig tjej som helst. Hon festar, smygröker, umgås med sin bästa vän Fanny (Felicia Sjöström Nilsson) och hänger med tråkiga killar för att få tiden att gå. Ett pyttelitet problem bara; Angelina är en seriemördare. Även om hon försöker låta bli.

I Ingen Ängel ser vi bland andra Yussra El Abdouni (Kalifat, Snabba Cash), Bahar Pars (En man som heter Ove, Svartsjön), Rachel Mohlin (Kvarteret Skatan, Lasse Majas detektivbyrå) och Edvard Olsson (Eagles, Maria Wern - Viskningar i vinden).

– Det var plättlätt att tacka ja till en serie med så underbart skruvad humor, högt tempo och därtill ett team bakom och framför kameran som gav allt för att skapa den serie vi nu alla är så stolta att äntligen få visa för publiken, säger Rachel Mohlin.

Rosa och blodigt i galen TV-satsning

Skaparen EliSophie Andrée vann Viaplay Talent Awards, ett skandinaviskt initiativ som stöttar nya kreativa talanger och främjar nordiskt berättande inom hållbarhet. Nu får publiken se resultatet av den svenska produktionen, Ingen Ängel, på Viaplay.

– Som skapare till serien ser jag väldigt mycket fram emot att den nu äntligen ska släppas. Nu har jag ju inga barn men jag kan väl misstänka att det kanske är så här det känns att bli förälder. Jag hoppas publiken kommer ta till sig det rosa och blodiga till sina hjärtan. Och framför allt att de kommer ta till sig Angelina. Tidigare var hon bara min, nu tillhör hon tittarna också, säger EliSophie André.

Spana in trailern till Ingen ängel

Ingen Ängel har premiär den 11 maj på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL