Heder säsong 3 – detta vet vi

Heder säsong 3 – detta vet vi

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 29 september 2021 kl. 15:43 | Publicerad 25 april 2021 kl. 12:00

Blir det en tredje säsong av Heder?

Den andra säsongen av Viaplay-originalet Heder har knappt hunnit landa på streamingtjänsten, men redan nu är seriens inbitna fans nyfikna på om de kan vänta sig ytterligare en säsong. Filmtopp delar med sig av vad vi vet.

Efter en framgångsrik första säsong som kom ut 2019, är “Heder” tillbaka med en andra säsong. Den nya säsongen består av åtta avsnitt, som alla finns tillgängliga på Viaplay från och med den 25 april. 

I säsong två får vi fortsatt följa kvartetten Nour (Alexandra Rapaport), Elin (Julia Dufvenius), Karin (Eva Röse) och Janni (Anja Lundqvist). Handlingen i den andra säsongen kretsar huvudsakligen kring en serievåldtäktsman som riktar in sig på klienter hos advokatfirman Heder. 

Fördelen med att samtliga avsnitt släpps på samma dag är att man som tittare kan beta av dem på löpande band. Nackdelen är att underhållningen tar slut mycket snabbare, och givetvis blir man sugen på mer. 

Så, frågan är – kommer det en säsong tre av “Heder”?

När kommer säsong 3 av Heder?

Heder.
Foto: Viaplay.

NENT Group har bekräftat att det blir även en tredje säsong av "Heder". Den som har hunnit se hela den andra säsongen är väl medveten om att det finns ytterligare spår att utforska i serien, vilket gör nyheten om att det kommer fler avsnitt till väldigt välkommen.

– Vår serie har ett tydligt existensberättigande och vår publik har överöst oss med kärlek, så vi ska göra allt vi kan för att förvalta detta förtroende från Viaplay och publiken och göra en håll käften-säsong, säger Alexandra Rapaport om den kommande tredje säsongen.

Julia Dufvenius stämmer in:

– Att få göra ytterligare en säsong av Heder är ren glädje! Våra tittare motiverar oss att jobba hårdare än någonsin. Den respons vi fått har återigen satt eld på glöden. Säsong tre kommer att bli nervpåfrestande spännande och förfärande aktuell. Jag är så tacksam för förtroendet från NENT och från våra tittare som vill ha mer Heder, säger hon.

Den tredje säsongen kommer att utspela sig 18 månader efter den förra och inleds brutalt med ett omskakande terrorattentat kopplat till incels. Incelrörelsen har på senare år blivit ett växande hot. Incel är en förkortning av "involuntarily celibate" eller "ofrivilligt celibat" och är en våldsbejakande person som inte är sexuellt aktiv med ett uppbyggt hat mot kvinnor.

Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan? Elin, Karin, Janni och Nour gör allt för att lämna händelserna i föregående säsong bakom sig men det visar sig vara svårare än de trott.

Alexandra Rapaport har nu delat med sig på Instagram om att inspelningen av den tredje säsongen har kickat igång.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Alexandra Rapaport (@rapaportalexandra)

Exakt när den tredje säsongen kommer att ha premiär på Viaplay är inte annonserat, men vi kan räkna med att det blir under 2022.

MER LÄSNING: Viaplay storsatsar på true crime

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL