Ny serie om Börje Salming med Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt

Viaplay har släppt trailern till serien om Börje Salming – se den här

Axel Diedrichs
19 oktober 2023 kl. 09:10

Första titt på Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt i nya serien

Om en månad är det premiär för serien "Börje – The Journey of a Legend" på Viaplay. Nu har streamingtjänsten släppt en första trailer som du kan se här.

I ett pressmeddelande som Filmtopp fått ta del av berättar Viaplay när deras kommande dramaserie Börje – The Journey of a Legend har premiär. Vidare delar de med sig av en allra första trailer, i vilken vi ser Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt
 
Viaplay har släppt trailern till serien om Börje Salming – se den här
Foto: Viaplay.
 
 
I pressmeddelandet står det följande om seriens handling: 
 
I nya dramaserien välkomnas tittarna till sjuttiotalets NHL-cirkus då Börje Salming gjorde det ingen svensk gjort före honom. Han slog sig in i Kanadas tuffaste liga. Och han fick ingenting gratis. Börje följer hans resa från en ung pojke i Kiruna, via sitt genombrott i Brynäs till hans proffskarriär i Toronto Maple Leafs. Lika mycket är det ett nostalgiskt och visuellt porträtt av 1970-talet både i Sverige och Kanada. En tid då hockeyn var farlig på riktigt.
 

– Under hela projektet blev det gång på gång så tydligt hur mycket Börje betydde för så många människor. Från första mötet med Börje till hans begravning slogs jag om och om igen av hans storslagenhet, säger Valter till Viaplay.

Valter berättar vidare att Börje varit "helt livsviktig för honom" i projektet. Han flaggar även för att vi kommer att få se en privat sida hos Börje som alla kanske inte riktigt känner till.

Se trailern till serien om Börje Salming här:
 

 

"Börje – The Journey of a Legend" har premiär den 19 november

Den kommande serien ger oss också berättelsen om kärlek mellan Börje och Margitta (Hedda Stiernstedt), som ung och nyförälskad bestämmer sig för att följa med honom till Toronto. Där kastas hon in i en ny värld med de oskrivna reglerna runt laget och förväntningarna kring att vara gift med NHL-spelare.

Serien är inspelad i Sverige, Kanada och Mexiko. Den bygger på en originalidé av regissören Amir Chamdin (Partisan, Cornelis). Manusförfattare är Martin Bengtsson som också skrivit boken I skuggan av San Siro, vilken ligger till grund för filmen Tigrar. Producent är Johanna Wennerberg på Warner Bros. ITVP Sweden. Exekutiv producent på Viaplay Group är Sara Askelöf.

Den exklusiva serien i sex episoder har premiär den 19 november på Viaplay och TV3.

NÄSTA ARTIKEL