Viaplay gör serie om rockstjärna – då har Stayer premiär

Viaplay gör serie om rockstjärna – då har Stayer premiär

Filmtopp
14 april 2023 kl. 09:13

"Helt okänt vatten för mig"

Aksel Hennie är både regissör och har huvudrollen i nya Viaplay-serien "Stayer", som handlar om en rockstjärna som tvingas flytta tillbaka till sin hemstad Eidsvoll. Serien börjar spelas in i mitten av april.

I Viaplay-serien Stayer får den välrennomeraade skådespelaren Aksel Hennie nu äntligen visa sin musikaliska talang för en stor publik och nästan 20 år efter filmsuccén Uno är han äntligen tillbaka i regissörsstolen.

Stayer är ett helt unikt projekt för mig. Jag får inte bara leva ut min dröm om att spela rockstjärna utan jag får också berätta en nära och varm historia om människor som genom att uppleva något väldigt smärtsamt får möjlighet att hitta tillbaka till varandra. En berättelse om hur det aldrig är för sent att gottgöra eller hitta värde och kärlek där du trodde att den var borta för alltid. När serieskaparen Pia Lykke frågade mig om projektet hade jag aldrig några tvivel – det är ett drömprojekt, säger Aksel Hennie.

Musiken central i serien Stayer

Even Elstad (Aksel Hennie) får sitt liv vänt upp och ner efter en tragisk olycka. Han lämnade sin hemstad Eidsvoll för många år sedan för att fokusera på sig själv och livet som rockstjärna men tvingas nu tillbaka för att ta hand om sin 16-åriga dotter, Annie (Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten). En dotter som han inte haft kontakt med på många år.

Den gamla rockstjärnan tvingas tillbaka till en plats han flydde från och som han aldrig trodde att han skulle återvända till. Dottern Annie måste ofrivilligt hantera en pappa som en gång övergav henne. Kommer Even lyckas jonglera sin musikkarriär med rollen som tonårspappa? Och kommer Annie att kunna lita på att han inte lämnar henne igen?

– Att jobba med musik på det här sättet är helt okänt vatten för mig, men det ger mig otroligt mycket att kunna bygga både en artist och ett musikaliskt uttryck och universum från grunden. Jag är oerhört tacksam över att ha Pia, Monster och Viaplays förtroende för att få liv i den här historien, säger Hennie.

Den Monsterproducerade dramaserien har satt ihop ett stjärnlag för att skapa en stark och gripande serie från Eidsvoll. Serieskaparen Pia Lykke, huvudskådespelaren och konceptuell regissör Aksel Hennie (I död och lust, Max Manus), Ane Dahl Torp (Hemmaplan, Ockupationen), Jeppe Beck Laursen (The Last Kingdom, Död snö), Marian Saastad Ottesen (Vikingane, Lilyhammer), Jørgen Cleve Broch (Ammo) och det kommande stjärnskottet Hannah Elise Adolfsen Fjeldbraaten.

Pia Lykke som själv kommer från Eidsvoll debuterar som serieskapare.

– Jag vill göra en serie som jag själv vill se. En varm dramaserie som vågar utforska det känslomässiga på ett genuint sätt. Den visar flera perspektiv, både varför vissa lämnar en ort och följer sina drömmar, men också varför vissa stannar där de växte upp, säger Pia Lykke.

Hon är glad att Viaplay gett henne möjligheten att skapa "drömserien".

– Viaplay förtjänar beröm för att de vågar satsa på debuterande serieskapare och nya röster. Jag är väldigt tacksam för det. Och det är ett privilegium att ha Aksel med på detta, fortsätter Lykke.

– Den här serien har så mycket bra i sig, från de goda människorna framför och bakom kameran, till den rörande historien om rockstjärnor och vardagshjältar. Musik är ett universellt språk som korsar kön, åldrar och gränser och serien kan förhoppningsvis älskas inte bara för historien vi berättar, utan även musiken den förmedlar, säger Viaplays exekutiva producent Tanya Nanette Badendyck.

Då har Stayer premiär på Viaplay

Stayer produceras av Monster (Furia, Pørni) med producenten Kristoffer Vittersø och ansvarig producent Therese Bøhn. Pia Lykke är serieskapare, Aksel Hennie är huvudskådespelare och konceptualiserande regissör. Serien är skriven av Pia Lykke, Mads Løken och Kjetil Indregard med flera. Ansvarig produceent på Viaplay Group är Hege Skjerven Clausen.

"Stayer" börjar spela in i Eidsvoll i april och beräknas ha premiär på Viaplay under nästa år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL