Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Viaplay gör nya tv-serien Cold Courage

Viaplay gör nya tv-serien Cold Courage

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
11 april 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
11 april 2018

Cold Courage är Viaplays kommande kriminalserie.

Kriminaldramat Cold Courage är en kommande originalserie från Viaplay som ska baseras på de bästsäljande kriminalböckerna av finska Pekka Hiltunen.

Cold Courage är den internationella titeln på en kommande originalserie från Viaplay. Det ska bli ett kriminaldrama i åtta delar som är baserat på finska Pekka Hiltunens flerfaldigt belönade bokserie med samma namn.

Böckerna handlar om två unga finska kvinnor i London som blir sammankopplade genom “Studion”  en underjordisk organisation som vill skapa ett rättvisare samhälle. Allt eftersom deras kamp intensifieras mot exploatering, våld och storföretagens girighet, ställs frågan om Studions välmenande avsikter helgar medlen?

Den här serien är en av Viaplays mest ambitiösa produktioner hittills. Cold Courage är ett komplext och mångfacetterat drama som förverkligas av starka internationella talanger, och kan bli en av de hetaste dramaserierna under 2019, säger Jakob Mejlhede, MTG EVP och chef för utveckling och inköp av program, i ett pressmeddelande på Viaplays hemsida.

Svenska Agneta Fagerström-Olsson (Wallander) står för regi och BAFTA-nominerade David Joss Buckly (Hinterland) har skrivit manuset. Serien produceras av Markku Flink med hjälp av det finska produktionsbolaget Luminoir och samproduceras av belgiska A Privat View och irländska Vice Films. Cold Courage distribueras internationellt av Global Road Entertainment.

Originalserien Cold Courage väntas lanseras exklusivt på Viaplay under hösten 2019.

Viaplay