Galenskap i Lyxfällan – Kelly från Skövde går back 42 900 kronor varje månad

Galenskap i Lyxfällan – Kelly från Skövde går back 42 900 kronor varje månad

  • Viaplay
Axel Diedrichs
06 mars 2024 kl. 19:03

"Det är ofattbart just nu"

Sällan är deltagare så här illa ute. I veckans "Lyxfällan" går skövdebon Kelly back 42 900 kronor per månad. Kan Magdalena Kowalczyk hjälpa henne?

I det senaste avsnittet av Lyxfällan säsong 34 tar Magdalena Kowalczyk sig an en rejäl utmaning, den här gången i Skövde. Där träffar hon Kelly som började ta lån för att köpa mat, och därefter har låntagandet bara fortsatt i ett rasande tempo. Inte minst har iPads, diverse LEGO-byggnationer och TV-apparater alla köpts på kredit. Bästa vännen Jennifer har sett Kellys ekonomiska nedgång och känt sig hjälplös under en lång tid. Omständigheterna leder till att hon varje dag oroar sig för Kellys framtid. 

Galenskap i Lyxfällan – Kelly från Skövde går back 42 900 kronor varje månad
Kelly i "Lyxfällan". Foto: Viaplay / TV3.

Galenskap i Lyxfällan – Kelly från Skövde går back 42 900 kronor varje månad

Lyxfällan tågar vidare med ett nytt knepigt fall för Magdalena Kowalczyk att lösa. Hennes senaste person att hjälpa, Kelly, är riktigt illa ute. I den grad att hon struntar i räkningarna för att ha råd med mat. Men samtidigt råder det inte brist på gosedjur, kläder och bilar hemma hos henne. När Magdalena gräver djupare förstår vi att Kelly köper saker för att upprätthålla en fasad av att hon har råd att köpa och ha dyra saker.

När produktionens klassiska tavla tas fram för att ge Kelly en överblick på hennes utgifter, så spenderar hon rimliga mängder på boende, mat och kläder varje månad. Även om transportutgifterna kan kännas höga så är de åtminstone inte katastrofala. Betydligt värre är det när vi tittar på kategorierna "övrigt" och "lån" som täcks ut i kanterna med röda pengakryss. När Kelly inser att hon går back med hisnande 42 900 sek varje månad börjar hon gråta.

– Det är ofattbart just nu. Det som jag känner är väldigt mycket mörker. Jag vill ta tag i detta, och nu ännu mer.

Galenskap i Lyxfällan – Kelly från Skövde går back 42 900 kronor varje månad
Foto: Viaplay / TV3.

 

Situationen kan verka hopplös, men Magdalena tänker göra allt i sin makt för att hjälpa Kelly, men hon kräver samma engagemang tillbaka.

– När man hamnar i skiten i den grad som Kelly gjort är det väldigt lätt att man fastnar i det här djupa träsket av att må dåligt, tycka synd om sig själv och inte orka. Hon har så många olika ärenden och det är en tidsfråga innan något ger utslag hos Kronofogden. Hon har ett tufft liv framför sig om hon inte gör radikala ändringar, säger Magdalena Kowalczyk om Kellys situation.

Du ser hur det går för Kelly i "Lyxfällan" på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL