Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
 Första bilderna på David Tennant i Viaplays Litvinenko

Första bilderna på David Tennant i Viaplays Litvinenko

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2022

Förgiftades av ryska regeringen

I januari är det premiär för "Litvinenko" på Viaplay med "Broadchurch"-stjärnan David Tennant i huvudrollen. Se de första bilderna här nedan.

I Viaplay-serien Litvinenko spelar David Tennant den avhoppade KGB-agenten Aleksandr Litvinenko. Den brittiska superstjärnan är kusligt lik den svårt strålningssjuke ryske spionen, som dog 2006 efter att ha blivit förgiftad av polonium-210. Förgiftningen utlöste en av de mest komplexa och farligaste utredningarna i Londons polishistoria.

– Mordet på Litvinenko är ett tidsdokument om vår oroliga tid, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på Viaplay Group.

David Tennant i Litvinenko
David Tennant som Aleksandr Litvinenko i "Litvinenko". Foto: Viaplay.

Förgiftades på order av Vladimir Putin

Dramaserien följer poliserna från New Scotland Yard i deras intensiva jakt på personerna som inte bara är ansvariga för Litvinenkos död, utan även har utsatt brittiska allmänheten för livsfara.

I dramaserien kallas två poliser till University College Hospital i London för att prata med en svårt sjuk patient vars symtom först inte kan förklaras av läkarna. Patienten är Aleksandr Litvinenko, en rysk dissident som påstår sig ha blivit förgiftad av ryska agenter på direkt order av ryske presidenten Vladimir Putin.

Med störd av Alexandrs familj

Dramat följer också hans stridbara hustru Marina Litvinenkos historia, som porträtteras av Margarita Levieva (The Deuce, The Blacklist). Hon kämpar outtröttligt för att övertyga den brittiska regeringen att offentliggöra namnen på hennes makes mördare och bekräfta den ryska statens roll i mordet.

Litvinenko har skapats med stöd av flera av nyckelpersonerna i polisutredningen, däribland Aleksandrs familj och de detta New Scotland Yard-poliserna Clive Timmons och Brent Hyatt.

"Litvinenko" består av fyra avsnitt och har premiär 17 januari på Viaplay.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL