Viaplay och Filmtopp bjuder på stor galapremiär för Guldtransporten

Filmtopp på Galapremiären för Guldtransporten – Viaplays norska storfilm

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 13 december 2022 kl. 10:12 | Publicerad 09 december 2022 kl. 14:12

Guldreserven fraktas genom naziinvaderade Norge

I går var det galapremiär för Viaplays norska storfilm "Guldtransporten" i Oslo. Filmtopp var självklart på plats med sin bevakning.

Guldtransporten
Fr.v. Eivind Sander, Axel Bøyum, Ida Elise Brosch, Jon Øigarden, Morten Svartveit, Hallvard Bræin. Foto: Sofie Landgren/Filmtopp Int.

Filmtopp var på plats i Oslo för att bevaka röda mattan under den största norska premiären på fem år. Givetvis blev det exklusiva samtal med filmens många stjärnor så håll ögonen öppna för kommande intervjusläpp.

Detta handlar Guldtranspoten om

Guldtransporten är en otrolig historia om en grupp civila, som tillsammans med militärt stöd lyckades frakta Norges guldreserv genom det naziinvaderade landet 1940. Bland hjältarna fanns den norske nationalklenoden Nordahl Grieg – författare och poet, som fraktade över 1 000 lådor guld med bilar, tåg och båtar mitt framför ögonen på tyskarna.

Guldtransporten
Jon Øigarden och Eivind Sander i "Guldtransporten". Foto: Viaplay

Underhållande matinéäventyr

Bomber och granater, bindgalna nazister och fler explosioner än vad svenska filmhistoria lyckats frammana visades upp på bioduken i en fullsatt salong. Publiken sveptes med i ett gripande och underhållande matinéäventyr, som för tankarna till Fruktans lön (1953) och berättelserna om Tintin.

Guldtransporten har premiär på Viaplay den 15 december.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL