Filip Wolfe var modell innan Strandhotellet: "En tuff bransch"

Filip Wolfe var modell innan Strandhotellet: "En tuff bransch"

  • Viaplay
Filmtopp
15 mars 2023 kl. 16:03
ANNONS
ANNONS

Berättar om tiden i New York

Efter att ha varit modell för några av modevärldens största namn är nu Filip Wolfe Sjunnesson aktuell med "Strandhotellet" på Viaplay. I en intervju med Filmtopps Eric Diedrichs berättar han om hur det var att slängas in i såpavärlden.

Efter framgångarna med Lyckoviken är Camilla Läckberg tillbaka med en ny såpa hos Viaplay Strandhotellet – med skådespelare som Samuel Fröler, Sofia Karemyr och Filip Wolfe Sjunnesson, en tidigare toppmodell som fortsätter att pröva lyckan framför kameran, men numera i rörlig bild.

– Jag kastades in i modellbranschen, det var inget jag sökte mig till. Jag jobbade som dörrvakt i stan och det var där jag var scoutad, så fick jag chansen till ett modellkontrakt och att flytta till New York. Det tog ett halvår eftersom jag först var en vända i Turkiet. Men då var det stillbild och lite rörlig reklam utan dialog, berättar Filip.

Såpagenren präglas av extremt mycket text som skådespelarna måste plugga in snabbt. Du har gjort en del filmjobb tidigare, men hur var detta för dig?

– Det var galet. Det var så jäkla högt tempo. Klart att det var lite otäckt i början, hur man skulle få ihop allt, men jag har hyfsat lätt för att få in text och är tacksam över att ha fått en sån här chans. Sedan var teamet så pass sammansvetsat eftersom de hade filmat Lyckoviken tidigare. 

Filip Wolfe var modell innan Strandhotellet: "En tuff bransch"
Filip Wolfe Sjunnesson och Sofia Karemyr i Strandhotellet. Foto Viaplay

"Man ser helt tokig ut"

Filip berättade att han har hittat ett sätt för att plugga in all sin dialog.

– Jag gillar att spela in allt och så går jag på promenad och får in det i rörelse medan jag lyssnar på det. Man ser helt tokig ut, går runt och pratar med sig själv. Men det funkar faktiskt.

Även om båda modellandet och skådespelet går ut på att ställa sig framför en kamera, finns det givetvis en hel del skillnader. En sådan, menar Filip, är också tiden man har på ett projekt.

– När man gör modejobb så är det väldigt in-and-out. Det blir ganska ensamt, man är på ett ställe i tre dagar. Men när man filmar är man på ett ställe i veckor, kanske månader. Det är lite vuxenkollo över det.

Strandhotellet kommer garanterat att hitta sin publik, vad blir nästa steg för dig? Vilka dörrar önskar du att den här serien öppnar?

 – Jag vill jobba utomlands och internationellt. Jag bodde ändå i New York i sex år och har många vänner kvar där. Jag hade velat göra något som var väldigt långt ifrån mig själv. Action hade varit svinkul, att få använda kroppen. Eller göra något som ett kostymdrama.

Triangle od Sadness
Från Triangle of Sadness. Foto: SF Studios

Om Triangle of Sadness: "Var ännu värre när jag var modell"

Filmsveriges största snackis har på sistone varit Ruben Östlunds "Triangle of Sadness" som tävlade i tre tunga kategorier på Oscarsgalan. Filmen handlar om en manlig modell och i öppningsscenen får vi se honom dissekeras under en audition där de kommenterar varenda detalj av hans utseende. Filip har sett filmen och menar att verkligheten är ännu hårdare.

– Filmen är väldigt spot-on, men det hade kunnat skruvas upp en bit till, det var ännu värre när jag var modell i New York. Eftersom jag var lite äldre än många andra när de börjar modella stack det inte inte iväg för mig att bli värderad på det sättet, men det är en tuff bransch, en tuff värld. Jag hade nog velat se ännu mer av det, där finns verkligen något att gräva i.

Även om han nu medverkar i en såpa har Filip själv ingen relation till genren, utan föredrar istället komedier och dramer.

– Jag gillar att ha på The Office eller Curb Your Enthusiasm när man käkar. Sopranos är nog min stora favorit, det ser jag om en gång om året. Det kan få stå på och puttra som en italiensk gryta.

Med det tackar vi Filip Wolfe Sjunnesson för pratstunden. "Strandhotellet" finns nu att streama på Viaplay.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL