Erik Enge från Delete Me: "Skulle inte tacka nej till att spela Jokern"

Erik Enge från Delete Me: "Skulle inte tacka nej till att spela Jokern"

  • Viaplay
Axel Diedrichs
27 april 2023 kl. 15:02

Stjärnskottet om vikten av att göra olika roller

Skådespelaren Erik Enge är med i "Delete Me" säsong 2 som nu har premiär på Viaplay. I ett samtal med Filmtopps Axel Diedrichs diskuterar han bredden av sitt skådespeleri och hur han inte vill fastna i ett fack.

I dag är det premiär för ungdomsdramat Delete Me säsong 2 på Viaplay. I fortsättningen på den nordiska serien utforskas aktuell ungdomskultur vidare. Den här gången ges extra fokus till det relativt nya fenomenet med unga som säljer intima bilder på nätet. Med bland huvudrollerna finns nu guldbaggenominerade svensken Erik Enge som spelar Sannas nya kille Lucas. Tillsammans arbetar de för att hon ska växa som influencer på sociala medier och vuxensajten Hornyfans, men det dröjer inte lång tid innan den mörka hemlighet Sanna döljer puttrar upp till ytan kastar ut dem på en farofylld resa.

Aktuell med roller i den nya säsongen av Exit, SVT:s drama Allt som blir kvar, guldbaggebelönade Netflix-filmen Svart Krabba, senaste vändan av Morden i Sandhamn och nu Delete Me säsong 2 vore det en underdrift att säga att Erik Enge är i ropet. Samtidigt skiljer alla roller sig från varandra på ett sätt som vittnar om att han kan spela det mesta. I sin intervju med Filmtopp berättar Erik om vikten av att bredda sitt skådespeleri: 

– Det ger någonting att bredda sig och göra olika sorts projekt. Det är en utmaning att inte göra samma typer av roller hela tiden, säger han.

Erik Enge från Delete Me: "Skulle inte tacka nej till att spela Jokern"
Erik Enge i "Tigrar". Foto: TriArt.

Erik Enge från Delete Me: "Skulle inte tacka nej till att spela Jokern"

Nej, det finns inga som helst tvivel om att Erik Enge är passionerad och hungrig i sitt yrkesliv, vilket inte minst har resulterat i en guldbaggenominering för det hyllade sportdramat Tigrar. Trots de stora framgångarna med filmen, och allt han har gjort bara det senaste året, håller Erik sig på jakt efter utmanande roller. Men enligt eget utsago finns det ingen konkret drömroll som han vill fånga:

– Martin i Tigrar är det närmsta jag kommit en drömroll hittills. Men sen känner jag inte att jag har någon specifik drömroll, som Jokern eller Batman, säger Erik.

Du ser ut att kunna göra en bra Joker.

– Tack, haha. Det är klart att jag inte skulle tacka nej om det kom en förfrågan, säger Erik och fortsätter:

– Jag har mer bucket list-grejer i huvudet snarare än särskilda roller. Jag skulle gärna rida häst i en film snart.

Är det viktigt att inte stå still?

– Ja, men det tror jag. Jag tror inte att jag skulle må så bra konstnärligt om jag hamnade i ett allt för tajt fack. Men att göra en serie är inte samma sak. Då kan jag utveckla min karaktär över flera avsnitt och säsonger. Det har jag inte någonting emot. Men jag skulle inte vilja göra samma typ av karaktär i alla mina roller.

Den som vill se Erik Enge visa upp sin bredd som skådespelare kan göra det i "Delete Me" säsong 2 där han gör en helhjärtad insats som Lucas vars bubbla med Sanna håller på att spricka. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL