Efterlängtad premiär för Viaplays storsatsning The Swarm (säsong 1)

Efterlängtad premiär för Viaplays storsatsning The Swarm (säsong 1)

  • Viaplay
Sofie Landgren
28 maj 2023 kl. 08:00

En tysk, "ekologisk" thriller-serie

Charlie Wagner upptäcker ett fenomen på en utpost på Shetlandsöarna som fascinerar professor Lehmann. Samtidigt oroar sig cetologen Leon för det onormala beteendet hos valar utanför Vancouver Islands kust.

Se trailern till Viaplays miljöthriller The Swarm – då har den premiär
Alexander Karim. Foto: Viaplay.

Efterlängtad premiär för Viaplays storsatsning The Swarm (säsong 1)

Mystiska händelser hopar sig i haven runt om i världen och valar förstör båtar, djuphavskrabbor attackerar stränder och musslor förlamar containerfartyg. En tidigare okänd is-mask destabiliserar kontinentala sluttningar i haven och utlöser tsunamier. En dödlig patogen sprider sig från kusterna i dricksvatten. Fler och fler människor i världen är i livsfara.

På det febriga sökandet efter orsakerna till de mystiska fenomenen samlas en liten grupp internationella forskare och det tidigare otänkbara blir slutligen en verklighet. En tidigare okänd art finns i havet och denna "svärmintelligens" angriper mänskligheten. Men knappast någon tror på forskarna. Forskargruppen samlar till sig modet och ger sig ut på ett livsfarligt uppdrag på egen hand. Spåren leder dem med sitt forskningsskepp in i Ishavets eviga is. En ekologisk thriller baserad på den internationella bästsäljarromanen av Frank Schätzing.

Världspremiär på Berlins filmfestival för Viaplays The Swarm
Foto: Viaplay.

 Den dyraste tyska TV-produktionen genom tiderna

När mänskligheten står inför ett hot från en okänd intelligens i havet lägger ett team av forskare fram en till synes omöjlig teori som kommer att utmana mänsklighetens självbild som den ultimata skapelsen. 

Missa inte svenska stjärnan Alexander Karim i den enormt påkostade serien "The Swarm" som har premiär på Viaplay den 28 maj!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL