Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Det högsta arvodet mäklaren Sebastian Stojanovic från ”Husköp i blindo” fått

Det högsta arvodet mäklaren Sebastian Stojanovic från ”Husköp i blindo” fått

  • Viaplay
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
19 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
19 september 2023

Det går ingen nöd på profilen

Hur lite respektive mycket kan en toppmäklare i Sverige egentligen tjäna? Inför premiären av "Husköp i blindo" ger Sebastian Stojanovic sitt svar på frågan.

I dag är det premiär för den efterlängtade realityserien Husköp i blindo Viaplay. I programmet lägger deltagare lägger sina husdrömmar i händerna på en grupp experter som har uppdraget att hitta och förverkliga deras absoluta drömboende. Efteråt, när allting är ordnat, tas deltagarna till sina nya hem för att senare ta av sig ögonbindeln. 

Programledarteamet utgörs av Carin da Silva som vid sin sida har inredningsproffset Lena Nyholm och en av Sveriges främsta experter inom fastighetsaffärer, Sebastian Stojanovic. Han vill visa det hårda arbetet som mäklare lägger ned för att få till bra affärer som gör alla nöjda.

– Det är inget att hymla om, gemene man har en viss uppfattning av oss mäklare som inte stämmer i alla delar. Det är många av oss som jobbar stenhårt för vårt levebröd och vill att såväl köpares som säljares rättigheter ska tas tillvara på bästa möjliga sätt, säger Sebastian till Filmtopp.

Husköp i blindo programledare
Sebastian Stojanovic, Carin da Silva och Lena Nyholm. Foto: Viaplay. 

Det högsta arvodet mäklaren Sebastian Stojanovic från ”Husköp i blindo” fått

Sebastian Stojanovic har blivit utsedd till Sveriges mest rekommenderade mäklare. Många undrar säkert vad någon som honom kan tänkas tjäna som bäst på en bra fastighetsaffär. Han börjar med att berätta för Filmtopp om de dealer som ger lägst betalt:

– De lägsta har varit för så kallade skrivningsuppdrag. Det är när man tar ett uppdrag där en säljare har en köpare och bara vill att man ska fixa pappersarbetet. Beroende på vad det är för objekt och omständigheter så har det väl legat mellan 10 000-25 000, säger han och fortsätter:

– Det högst arvodet... måste jag säga belopp nu också? Vi kan säga så här, jag har haft arvoden på flera hundratusen. Men då ska man också säga att de kunderna, som har sålt och betalat de här arvoderna, har mångfaldigt rekommenderat mig vidare. De har tyckt att det varit värt varenda krona. Vissa av dem har också gjort mycket vinst på de försäljningarna om man säger så. 

Att mäkla affärer som kunderna anser vara värt kostnaden är något som Sebastian varit fast besluten om att lyckas med inför den första säsongen av "Husköp i blindo". De första två avsnitten finns nu att streama på Viaplay.

NÄSTA ARTIKEL