Då spelas Sveriges VM-final 2023

Då spelar Sverige bronsmatchen i VM 2023

  • Viaplay
Filmtopp
15 augusti 2023 kl. 12:30

Möter antingen England eller Australien

Efter förlusten mot Spanien förlorade Sverige chansen på guldet i dam-VM 2023. Nu får de istället kriga för att vinna tredjepriset. Då spelas bronsmatchen.

Det var en tajt match mellan Sverige och Spanien när de två nationerna gjorde upp i kampen om finalplatsen. Tre sena mål i matchen skulle dock ge fördel till spanjorerna, vilket gör att vi därmed kan konstatera Sverige som utslagna. Däremot finns det fortfarande chans på medalj – om man lyckas slå förloraren i den andra semifinalen. Vilka Sverige kommer att möta vet vi först i morgon efter att England spelat färdigt sin match mot värdnationen Australien.

Då spelar Sverige bronsmatch i VM 2023
Foto: Viaplay.

Då spelar Sverige bronsmatch i VM 2023

Det syntes inte bara på den ditresta publiken, utan också på förbundskapten Peter Gerhardsson och hans spelare att känslorna var tunga efter den hårda match som resulterade i en förlust mot Spanien. 

– Jag kände verkligen att vi hade laget för att gå hela vägen. Det är en enorm besvikelse, man är bara ledsen, sade en tyngd Asllani till Viaplay strax efter att den sista visslan hade blåsts.

Bronsmatchen i dam-VM 2023 kommer att spelas dagen innan den stora finalen, som tar vid nu på söndag. Mer bestämt kommer Sverige att spela sin bronsmatch klockan 09:30 på lördag. Matchen äger rum i Brisbane och streamas även den på Viaplay. 

Nu gäller det för Sverige att ladda om inför vad som kan bli en ruggigt spännande match det med. För oss åskådares del gäller det att heja på dem in i det sista. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL