Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Cell 8

Cell 8 – premiär 28 augusti på Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2022

Nu blir Roslund & Hellströms bästsäljande bok ny serie

"Cell 8" är den fristående uppföljaren till "Box 21" där temat dödstraff står i centrum. Serien visas i sex delar med premiär den 28 augusti på Viaplay.

– Jag skrev våra berättelser för bokform medan Hellström hela tiden tänkte på film, så jag vet att han verkligen hade velat vara här nu. Jag är stolt över denna produktionen, som i mitt tycke är den bästa filmatiseringen som gjorts hittills, berättar Anders Roslund för Filmtopp.

I Cell 8 blir en man gripen för misshandel på en Finlandsfärja. Mannen heter John Swartz (Freddie Wise), en person som inte bara borde vara död, utan också har en personlig relation till polisinspektör Mariana Hermansson (Mimosa Willamo). När Mariana och hennes chef Ewert Grens (Leonardo Terfelt) börjar nysta i mysteriet visar sig trådarna snart leta upp till de högsta politiska sfärerna, såväl som över Atlanten, till en man som är besatt av tanken på att få upprättelse först dotters död.

Cell 8 utspelar sig till stor del i USA och utöver Mimosa Willamo (Box 21, Aurora) och Leonard Terfelt (Bron, Box 21) ser vi bland andra Lily Dodsworth-Evans (Poldark, Dracula).

Serien består av sammanlagt 6 avsnitt. Premiären landar på Viaplay söndagen den 28 augusti.

 

 

NÄSTA ARTIKEL