Celia Sparre om att regisseras av maken Adam Pålsson: "Kul, spännande och jättenervöst"

Celie Sparre om att regisseras av maken Adam Pålsson: "Kul, spännande och jättenervöst"

  • Viaplay
Filmtopp
07 juni 2023 kl. 08:41

Paret jobbar tillsammans på "Meningen med livet" säsong 2

Nu pågår inspelningarna av "Meningen med livet" säsong 2 som kommer till Viaplay nästa år. I den andra säsongen regisseras Celie Sparre av maken Adam Pålsson.

Viaplays serie Meningen med livet fick ett varmt mottagande med sin första säsong. Nu är inspelningen av den andra säsongen i full gång. En nyhet av flera är att skådespelaren Adam Pålsson tar plats i regissörsstolen och därmed arbetar med sin fru Celie Sparre, som har en av huvudrollerna. Andra säsongen av Meningen med livet har premiär på Viaplay under nästa år. 

– Jag tycker ju Celie är en av Sveriges mest karismatiska skådespelare och människor så för mig är det förstås en fröjd att arbeta tillsammans, säger Adam Pålsson.   

Redan innan första säsongen av Meningen med Livet hade premiär på Viaplay i fjol, blev det klart att serien får en uppföljare. Celie Sparre och Helena af Sandeberg återses i rollerna som de två systrarna Alva och Ellen.  

– Det är helt ljuvligt att få göra en till säsong av Meningen med livet. Jag har längtat efter en fortsättning ända sen vi gjorde sista scenen i förra säsongen. Jag älskar att få spela Alva och att få kliva in i hennes liv. Jag har varit lite orolig att jag glömt vem hon är och att jag inte skulle hitta henne, men så fort kläderna, sminket och miljön var där så visste jag. Hon är på en ny plats i säsong två så det ska bli kul att få utveckla berättelsen, säger Celie Sparre.  

Celia Sparre om att regisseras av maken Adam Pålsson: "Kul, spännande och jättenervöst"
Foto: Viaplay.

Celia Sparre om att regisseras av maken Adam Pålsson: "Kul, spännande och jättenervöst"

Nytt för säsongen är att skådespelaren Adam Pålsson, gift med Celie Sparre, regisserar hälften av avsnitten. Att arbeta tillsammans med sin fru ser han enbart positivt på.  

– Ja alltså, jag tycker ju Celie är en av Sveriges mest karismatiska skådespelare och människor så för mig är det förstås en fröjd. Sen vet jag inte hur kul hon tycker det är att följa mina instruktioner, säger Adam Pålsson.  

Att ta regi från sin man är ingenting som Celie Sparre har något problem med.  

– Att få jobba med Adam är både kul och spännande. Det är såklart också jättenervöst, men är det någon som kan mina olika sidor så är det nog han. Han är en modig regissör och kommer passa som handen i handsken i denna produktion, säger Celie Sparre.  

Under andra säsongen återvänder systrarnas mamma Mona hem till Sverige. För Ellen som var tretton när Mona lämnade familjen blir säsongen en medelålders coming of age-historia. Alva som bara var fem när Mona försvann ser henne mer som en bekant, vilket till en början gör deras förhållande ganska okomplicerat. Inget annat i Alvas liv är däremot okomplicerat. 

– Förhoppningsvis lyckas vi ge ännu mer av allt som var så fint i första säsongen. Komma närmre och djupare karaktärerna, följa deras vindlande resor med drömmar om kärlek, barn, karriärlyft, uppfostran, fungerande relationer och sökandet efter meningen med livet, säger Pålsson.  

Förutom Celie Sparre och Helena af Sandeberg får tittarna även återse bland andra Hannes Fohlin, Ulf Stenberg och Madeleine Martin i "Meningen med livet" säsong 2. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL