Camilla Läckberg

Camilla Läckberg inför Strandhotellet: "De idiotförklarade mig"

  • Viaplay
Filmtopp
02 mars 2023 kl. 11:03

Serieskaparen om det tidiga tvivlet utifrån

Det närmar sig premiär för nya serien "Strandhotellet" som skapats av Camilla Läckberg. I ett samtal med Filmtopp berättar hon om hur det först togs emot när hon ville göra såpa.

Den 7 mars får vi se Strandhotellet, Camilla Läckbergs nästa såpa efter Lyckoviken som har hunnit rulla i fyra säsonger. Att det skulle bli sådan succé med den första serien var inte ens Deckardrottningen övertygad om, även om hon hade en magkänsla om att svenska folket ville ha en ny vända med såpa. Lyckligtvis för hennes del stämde instinkten överens med verkligheten.

Camilla Läckberg inför Strandhotellet: "De idiotförklarade mig"
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Camilla Läckberg inför Strandhotellet: "De idiotförklarade mig"

När Filmtopp träffade Camilla Läckberg på en pressdag inför Strandhotellet berättade hon att det inte mottags med stående ovationer när hon berättade att hon först pitchade idén om den första serien Lyckoviken:

– När jag skrev Lyckoviken var det rätt många runt som idiotförklarade mig när jag sa att jag ville göra såpa. Det var kanske inte så att de sa det rakt ut till mig, men de gjorde inte direkt vågen, utan man kunde känna det på deras respons, sade Camilla. 

Hon berättade vidare:

– Jag var också nervös, men jag hade en magkänsla om att det fanns ett sug efter såpa, men det betyder ju inte att jag har rätt. Nu har jag självförtroendet i ryggen av att veta att Lyckoviken är en av Viaplays största succéer någonsin.

Camilla Läckberg inför Strandhotellet
Foto: Viaplay.

Camilla Läckberg är högst investerad i Strandhotellet

Att succén blev ett faktum leder oss naturligt in på Strandhotellet. I den får vi följa de två familjerna Gyllenmark och Grip i kuststaden Saltsjövik. Tittarna kan förvänta sig en ny krimkryddad såpa om förbjuden kärlek, familjerivalitet och mordgåtor.

– Jag har verkligen engagerat mig i de här karaktärerna och dramatisk spänning med täta intriger i kuststäder är ju något av min specialitet, säger Camilla i ett pressmeddelande.

 På rollistan ser vi Kristallen-vinnaren Samuel Fröler, Marianne Mörck, Jenny Ulving McCabe, Rennie Mirro, Sofia Karemyr och Görel Crona med flera. Se trailern till Strandhotellet som har premiär på Viaplay den 7 mars. Kan vi förvänta oss ytterligare en såpasuccé för Läckberg och gänget?

NÄSTA ARTIKEL