Barncancergalan - Det svenska humorpriset 2023 – alla nominerade

Barncancergalan - Det svenska humorpriset 2023 – alla nominerade

  • Viaplay
Filmtopp
11 september 2023 kl. 11:08

Här är de nominerade till Barncancergalan – Det svenska humorpriset 2023

I ett pressmeddelande har Viaplay presenterat samtliga nomineringar inför "Barncancergalan - Det svenska humorpriset", som går av stapeln den 2 oktober på TV3 och Viaplay.

Nu är det klart vilka som är nominerade i humor-Sverige till den eftertraktade Papphammar-statyetten. Bland de nominerade är bland andra Messiah Hallberg, Ahmed Berhan, "Ursäkta"-duon Johanna Nordström och Edvin Törnblom som alla har dubbla chanser att vinna. På galan prisas svensk humor samtidigt som tittarna ges möjlighet att stötta den livsviktiga barncancerforskningen och kampen mot barncancer genom att bli barnsupporter.

Carina Berg leder "Barncancergalan – Det svenska humorpriset" som går av stapeln den 2 oktober på TV3 och Viaplay.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset direktsänds från Berns i Stockholm den 2 oktober på Viaplay och TV3. På den stora galan, som leds av Carina Berg, hyllas och prisas Sveriges komiker. Samtidigt har tv-tittarna möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra varje månad till Barncancerfonden.

Det är nionde året för Barncancergalan – Det svenska humorpriset och nu är de nominerade klara som har en chans att vinna Papphammar-statyetten – en hyllning till Gösta Ekmans ikoniska karaktär. Nytt för i år är att galan sänds på TV3 och Viaplay. Laila Bagge är en av de nya i årets jury och har varit med för att rösta fram Årets humorpodd.

– Det är en ära att jag och min parhäst Roger Nordin från RIX MorronZoo har fått vara med i juryn för Årets humorpodd. Barncancergalan blir en kväll där svensk humor hyllas för ett livsviktigt ändamål. Barncancerfonden har ett budskap med galan som verkligen träffar mig rakt i hjärtat, för att kunna orka vara ledsen måste man få skratta. Det är verkligen vad det här går ut på, säger Laila Bagge.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset 2023 – alla nominerade
Carina Berg leder årets gala. Foto: Magnus Ragnvid / Viaplay.

Barncancergalan - Det svenska humorpriset 2023 – alla nominerade

Årets humorprogram:

Bäst i test
Herr Talman
IFS - Invandrare för svenskar
Svenska nyheter

Årets komedi:

Fejkpatient
Triangle of Sadness
Vuxna människor
Året jag slutade prestera och började onanera

Årets kvinnliga komiker:

Carla Sehn
Ina Lundström
Petrina Solange
Shima Niavarani

Årets manliga komiker:

Ahmed Berhan
Messiah Hallberg
Thanos Fotas
Torbjörn Averås Skorup

Årets scenshow:

Peter Pan går åt helvete
The full monty
Tootsie
Ursäkta Live

Årets humorpodd:

Alex & Sigges podcast
Fördomspodden
Skäringer och Nessvold
Ursäkta
(Vinnaren utses av Aftonbladets läsare)

Barnens pris:

Bäst i test
Borta bäst
I Just Want To Be Cool
Håkan Bråkan
(Vinnaren utses efter omröstning för barn på Barncancerfonden.se)

Hederspriset:

Till Gösta Ekmans minne delas under galakvällen ett hederspris ut till en än så länge hemlig pristagare.

Juryn för Barncancergalan 2023

Huvudjuryn för Det svenska humorpriset består i år av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Parisa Amiri (journalist och programledare), Melody Farshin (komiker och författare), Katarina Ewerlöf (skådespelare), Camilla Fågelborg (komiker och manusförfattare), Kodjo Akolor (komiker och programledare), Linn Mannheimer (komiker och skådespelare) samt Hasse Brontén (komiker).

Juryn för Årets humorpodd består av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Ola Ljungstedt (Poddtoppen), Malin Collin (nöjesreporter och krönikör) samt radioprogramledarna Laila Bagge och Roger Nordin på RIX MorronZoo. Den slutliga vinnaren i kategorin Årets humorpodd utses av Aftonbladets läsare.

Juryn för Årets scenshow består av: Anne Bergsten (kreativ chef/varumärkesansvarig för Barncancerfonden), Louise Nordahl (komiker), Åsa Holmgren (producent på All things live) och Angelica Albert Albertsson (evenemangsproducent).

Barnjuryn består av 19 barn som är mellan 6–12 år. En sammantagen grupp med olika åldrar, bakgrund och hemort.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL