Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bakom kulisserna video: Josephine Bornebusch om Älska mig

Bakom kulisserna video: Josephine Bornebusch om Älska mig

  • Viaplay
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
17 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
17 oktober 2019

"Mycket är taget från ens egna liv..."

Josephine Bornebusch i Älska mig.
Ur "Älska mig". Foto: Viaplay.

Josephine Bornebusch dramakomedi Älska mig hyllas av tittare och kritiker efter Viaplay-originalets premiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay. I den här bakom-kulisserna-filmen berättar Bornebusch om varför hon ville göra serien, vad som är viktigt för henne när hon väljer skådespelare och vad kompisarna sade om kärleksscenerna med Sverrir.

- Det kanske är så att det har saknats den här typen av romantiska berättelser, säger Bornebusch.

Josephine Bornebusch har skrivit, regisserat och spelar huvudrollen i Älska mig. I den här filmen berättar hon om skapandet av serien, var idén kom ifrån, om att hon tidigare inte har vågat säga att hon vill prova på regi, om styrkan med att göra allting själv, hur det var att spela in de intima scenerna och mycket mer.

I serien medverkar några av Sveriges främsta skådespelare, både inom den äldre och yngre generationen, däribland Johan Ulveson, Sverrir Gudnason, Görel Crona, Ia Langhammer, Gustav Lindh, Nina Zanjani, Sofia Karemyr och Dilan Gwyn. Missa inte heller Filmtopps intervju med Josephine Bornebusch där hon pratar om just Älska mig och den nya säsongen av Solsidan.

- Jag kommer ihåg första gången jag satt i castingrummet och tänkte att det är ju helt galet att det kommer in såhär duktiga skådespelare som läser min text, säger Bornebusch.

Om Älska mig:

Älska mig är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik. Josephine Bornebusch spelar Clara, en framgångsrik läkare som gått vilse i nätdejtingens labyrinter när Peter, spelad av Sverrir Gudnason, dyker upp och skakar om livet. Johan Ulveson spelar hennes pappa som hamnar i sitt livs största kris samtidigt som han brottas med förbjudna känslor. Gustav Lindh spelar lillebror Aron som har mött sin stora kärlek och är den som till synes har det mest stabila känslolivet i familjen. Andra roller spelas av Ia Langhammer, Görel Crona, Sofia Karemyr och Dilan Gwyn.

Älska mig hade nordisk premiär med dubbelavsnitt 11 oktober på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay, och avsnitt tre släpps nu på fredag.

Älska mig produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund.