Älska mig slog rekord under premiärhelgen

Älska mig slog rekord under premiärhelgen

  • Viaplay
Eric Diedrichs
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 16 oktober 2019 kl. 14:10

Älska mig går hem hos både publiken och kritikerna.

Josephine Bornebusch i Älska mig.
Ur "Älska mig". Foto: Viaplay.

PRESSMEDDELANDE. Viaplays originalserie Älska mig, skriven och regisserad av Josephine Bornebusch, hyllas av kritikerna, och gensvaret från tittarna har varit minst lika starkt. Älska mig slår rekord som Viaplays mest sedda originalserie under en premiärhelg, någonsin.

Viaplay radar upp rekordserier under 2019. Den norska originalthrillern Wisting gjorde succé hos den nordiska publiken i våras, och så sent som i september hade Viaplay-originalet Heder rekordtittande under sin premiärhelg. I helgen var det dags igen, då Josephine Bornebusch dramakomedi Älska mig fick tittarna att vallfärda till Viaplay. Älska mig hade cirka 30 procent fler startade strömmar, såväl som unika tittare, som den tidigare toppnoteringen.

Älska mig är en personlig favorit och det är fantastiskt att se hur både publik och recensenter omfamnat denna underbara serie. Viaplays stora framgångar i år där rekord på rekord slagits visar att vi är helt rätt ute med vår strategi och våra satsningar. Jag är speciellt stolt över hur två så starka kvinnodrivna serier som Heder och Älska mig blivit höstens stora tittarsuccéer, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Älska mig är redan i full produktion för en andra säsong i Stockholm, och direkt från inspelningarna kommenterar Josephine Bornebusch siffrorna:

– Jag finner inga ord.  Men jag är såklart galet glad att höra att Älska mig har gått hem hos publiken, det är för dem serien är skapad.

Älska mig hyllades även av kritikerna inför premiären i fredags, som nästan uteslutande gav betyget 4 eller högre, tillsammans med mycket fina vitsord.

SVT Morgonstudion: ”Tveklöst årets bästa svenska tv-serie”.

Filmtopp (5/5): ”En av årets bästa serier.”

Expressen (4/5): ”Mästerverk” och ”Årets bästa svenska tv-serie”.

P1/P4 Kulturnytt (4/5): ”Hatten av för Josephine Bornebusch!”

Aftonbladet (4/5): ”Det är lätt att älska Älska mig.”

Göteborgs-Posten (4/5): ”Bornebusch uppenbara känsla för att skildra familjedynamik och kärleksrelationer gör att det här kan bli en långlivad succé.”

Barometern, BT m.fl. (4/5): ”Det här är svensk dramakomedi när det är som allra bäst.”

Älska mig är en dramakomedi om relationer och kärlek där vi får följa tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik. Josephine Bornebusch spelar Clara, en framgångsrik läkare som gått vilse i nätdejtingens labyrinter när Peter, spelad av Sverrir Gudnason, dyker upp och skakar om livet. Johan Ulveson spelar hennes pappa som hamnar i sitt livs största kris samtidigt som han brottas med förbjudna känslor. Gustav Lindh spelar lillebror Aron som har mött sin stora kärlek och är den som till synes har det mest stabila känslolivet i familjen. Andra roller spelas av Ia LanghammerGörel CronaSofia Karemyr, Nina Zanjani och Dilan Gwyn.

Älska mig, som bygger på idé och manus av Josephine Bornebusch, är redan såld till amerikanska ABC för produktion av en engelskspråkig pilot. Serien produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund.

Passa också på att läsa vår intervju med Josephine Bornebusch, där hon pratar om arbetet med serien.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL