Alex Rider säsong 2 – Det ser ut som vi får mera!

Alex Rider säsong 2 – Det ser ut som vi får mera!

  • Viaplay
Filmtopp
12 juni 2020 kl. 15:15

Vi är optimistiska inför en ny säsong.

Spionserien "Alex Rider" hade nyligen premiär med sin första säsong och nu väntar vi spänt på att få veta om säsong 2 blir verklighet. Än så länge har inte Amazon bekräftat något, men Filmtopp känner sig ganska lugna i båten. Mycket talar för att det blir en fortsättning.

Alex Rider
Foto: Amazon Prime/Viaplay

Den 4 juni hade Amazon Prime Videos nya serie "Alex Rider" premiär. Här i Sverige blev den första säsongen tillgänglig hos Viaplay. För den som inte vet baseras Alex Rider på en serie ungdomsböcker skrivna av Anthony Horowitz, som också skrivit bokserien De fem utvalda.

Alex Rider handlar om en ung spion, som jobbar för den brittiska underrättelsetjänsten Mi6. Sett till hans yrke och hans arbetsplats jämförs han ofta med sin äldre motsvarighet James Bond.

Mycket talar för en fortsättning.

5 anledningar till varför vi kommer att få se "Alex Rider" säsong 2:

Alex Rider
Foto: Amazon Prime/Viaplay

1. Den första boken om Alex RiderStormbreaker, släpptes 2000 och kom till Sverige 2003 under namnet "Stormvarning". Totalt sett har det blivit 12 böcker varav den senaste lanserades tidigare i år. Med andra ord finns det en hel del material att adoptera till TV-serieformatet.

Med det sagt, låt oss stanna upp och fundera lite. Skulle Amazon Prime Video verkligen investera i att köpa upp rättigheterna till serien om det finns någon ambition på att ta vara på denna enorma bokserie? Varför bara göra en säsong?

2. Därtill har vi den hängivna fanskaran. Bokserien har sålts i över 20 miljoner exemplar, vilket tydligt talar för att det finns ett stort intresse för att följa Alex Rider i hans äventyr i flera säsonger.

3. Det räcker inte nödvändigtvis med att bara göra en adaption av en populär bok för att det ska bli lönsamt. Eragon skulle ha blivit flera storfilmer, men efter att den första installationen floppade gick projektet i graven… Fast nu är det ju faktiskt som så att Alex Rider har mottagits med öppna armar. I skrivande stund har den 7.5/10 på IMDb och de flesta stora tidningar har gett serien mer än godkänt.

4. Om det inte är en uttalad miniserie det handlar om, är det mer eller mindre standard att manusförfattarna måste ha ett upplägg för åtminstone tre säsonger innan man ens börjar producera den första. Detta så att produktionen av nästa säsong snabbt ska kunna komma igång när den första har haft premiär.

5. Författaren vill själv se mera.  Anthony Horowitz har själv sagt att han gärna vill se fler säsonger och att det finns gott om material att arbeta vidare med. Närmare bestämt sa han så här:

– Glöm inte, det finns 12 böcker. Så om det fungerar som en TV-serie kan den fortsätta, fortsätta och fortsätta. Ur mitt perspektiv är TV exakt den rätta platsen att vara på.

Summerar vi detta kan vi absolut räkna med att Alex Rider säsong 2 blir verklighet, även om det inte är officiellt ännu. Fast, märkligare saker har ju hänt så vi kan inte vara 100 procent säkra förrän vi får ett officiellt utlåtande.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL