Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Aktuella biofilmer direkt till Viaplay

Aktuella biofilmer direkt till Viaplay

  • Viaplay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 mars 2020

Viaplay distribuerar biofilm.

De högaktuella biofilmerna "Emma", "Den osynlige mannen" och "The Hunt" kommer till Viaplay som hyrfilm redan fredagen den 20 mars.

Elisabeth Moss i "Den osynlige mannen".
"Den osynlige mannen". Foto: Universal Pictures.

Aldrig någonsin förr i biofilmens långa historia har detta skett. Det fyra månader långa biofönstret har kapats, och vi skriver i denna stund en revolutionerande digital historia.

Biografer runt om i Norden har tvingats att stänga till följd av coronaviruset. Detta medför att filmer som fortfarande skulle ha tid kvar att visas på bio, inte får de fyra månader en biofilm alltid finns tillgänglig att se på bio. Därför har NBCUniversal fattat det historiska beslutet att lyfta in biofilmer som egentligen inte visats klart på bio, direkt till hyrfilm på Viaplay.

MER LÄSNING: 

Här kan du fortfarande gå på bio
Hollywood tappar miljarder
Netflix stoppar sina serier

Det handlar om tre filmer: EmmaDen osynlige mannen och The Hunt som från och med fredagen den 20 mars kommer att finnas som premiumfilm att hyra på Viaplay. Detta ger den som inte ännu hunnit att se filmerna på bio, en chans att fortfarande se dem. Priset på att hyra blir 189:-  per film och då har man filmen under 48h.

– Att NBCUniversial väljer att släppa sina biofilmer tidigare till oss när biograferna stänger tycker jag är fantastiskt. Man vågar testa ny okänd mark, bryta sig igenom den långa biotradition som finns enkom för att ge tittarna möjlighet att fortfarande se de filmer de planerat att se. Vi vill på alla sätt och vis främja att underhållning och kultur fortfarande ska vara tillgängligt, och genom initiativ som dessa samt den digitala värld vi lever i nu, är det möjligt, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nent Group.

Emma är en brittisk romantisk dramafilm baserad på Jane Austens roman Emma från 1816. Filmen hade biopremiär i Sverige den 14 februari 2020. Den osynlige mannen är en australisk-amerikansk skräckfilm från 2020. Det är en modern anpassning av H.G. Wells roman från 1897 med samma namn. Filmen hade biopremiär i Sverige den 28 februari 2020. The Hunt med bland andra Emma Roberts och Hillary Swank är en amerikansk thriller som är till del baserad på Richard Connells novell The Most Dangerous Game från 1924.

Alla tre filmerna finns tillgängliga som premiumhyrfilm på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay från och med fredagen den 20 mars.