Vi hittade klippet där Brad Pitt blir kidnappad på öppen gata

Vi hittade klippet där Brad Pitt blir kidnappad på öppen gata

Emil Oscar Rasmussen
13 februari 2024 kl. 14:02
ANNONS
ANNONS

Minns du stjärnans galna prank?

Filmtopp snubblade över ett klassiskt men aningen bortglömt klipp där Brad Pitt gästar "Jackass". I det över 20 år gamla klippet låter sig filmstjärnan kidnappas på öppen gata, framför skärrade civila.

Det finns knappt en själ på den här planeten som inte vet vem Brad Pitt är. Stjärnan har varit ett av filmindustrins största namn sedan slutet av 1990-talet och han har medverkat i den ena storfilmen efter den andra, från Seven (1995) till Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood (2019) och många, många fler. 

Vad Brad Pitt än tar sig an, tenderar det att fastna på näthinnan, men ett mindre framträdande han gjorde har fallit aningen i glömska, och det var när han gästade Jackass under ett avsnitt år 2002.

Efter framgångar med filmer som Fight Club (1999), Ocean's Eleven (2001) och ett gästframträdande i Vänner hade Brad Pitt mer eller mindre möjligheten att göra precis vad han ville i sin karriär – så han passade på att ansluta till Steve-OJohnny Knoxville och de andra i Jackass för några urspårade pranks och stunt. Filmtopp snubblade nyligen över klippet med Brad Pitts medverkan i Jackass.

Vi hittade klippet där Brad Pitt blir kidnappad på öppen gata
Skärmdump från YouTube.

Brad Pitt kidnappas i klipp från 2002 – hoppar runt i gorilladräkt

I klippet från 2002 där Brad Pitt är med i ett Jackass-avsnitt får vi se honom ta del i två olika segment. I det ena springer han runt på öppen gata i en gorilladräkt tillsammans med Steve-O, Knoxville, Bam Margera och Chris Pontius. Det är för det mesta kaotiskt och förvirrande för omgivningen när kvintetten härjar i sina dräkter, men i det andra segmentet drar de nytta av Pitts kändisskap, i vad som är ett minst sagt gränslöst spratt på ovetandes personer.

Klippet börjar med att Brad Pitt ställer sig i kö till en biograf i Los Angeles. Strax därefter börjar en man ropa på honom från en skåpbil och sekunder senare springer en grupp män ut för att kidnappa honom – mitt framför ögonen på de andra köande människorna. De flesta tittar chockat på, men en man försöker förgäves hjälpa Pitt och en annan springer efter skåpbilen när den kör i väg. Slutligen får vi se hur vittnena till den extrema händelsen ringer polisen.

Se klippet när Brad Pitt kidnappas i Jackass här:

Vi kan nog slå fast att den här typen av prank inte hade varit möjligt för en kändis av Brad Pitts kaliber att genomföra i dag. Skriverierna hade blivit extrema och sannolikt även kritiken mot stjärnan. Bra underhållning var det hursomhelst, och det är det fortfarande, över 20 år senare.

Ett litet plus i kanten måste dessutom delas ut till Brad Pitts skådespel när han blir kidnappad. Han säljer onekligen situationen och gör skäl för sitt namn.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL