Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bahnhof Zoo säsong 2

Vi barn från Bahnhof Zoo säsong 2

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 april 2021

Vad händer med den populära serien?

På Viaplay går det att se en ny serie baserad på Kal Hermann och Horst Reucks klassiska roman "Christiane F.". Många undrar om det kommer att bli en andra säsong, något vi kikar närmare på i den här artikeln.

Ungdomar, droger och David Bowie – tre ingredienser som strålar samman i Vi barn från Bahnhof Zoo, en modern klassiker först utgiven som roman, sedan film och nu serie. Frågan är om Vi barn från Bahnhof Zoo kommer att bli verklighet eller inte.

Precis som filmen och boken handlar serien Vi barn från Bahnhof Zoo om huvudkaraktären Christiane och hennes liv i området vid tågstationen Zoologischer Garten i Berlin. I serien får vi dessutom lära känna fem andra tonårstjejer och tonårskillar i området.

Droger, fester och David Bowie.

Deras liv består till stor del av ett tonårsliv fyllt av fester, droger, brokiga relationer och såklart David Bowie. Det är ett liv där missbruket är i centrum och påverkar tjejerna och killarna på olika sätt. Livet vid tågstationen kan se väldigt mörkt ut, men någonstans i mörkret och misären finns ett ljus som vill ta plats. Frågan är bara om ljuset kan tränga igenom mörkret som tar över i deras liv i Berlin.

Hela första säsongen av serien finns tillgänglig på Viaplay och består av åtta stycken 50-minutersavsnitt. Serien har fått ett varmt mottagande av publiken och även en del goda recensioner. Filmtopps recensent gav serien tre av fem i betyg och beskrev den som visuellt slående, men något för städad version jämfört med filmatiseringen från 1981.

Kommer Vi barn från Bahnhof Zoo säsong 2?

Vi barn från Bahnhof Zoo säsong 2

Som det ser ut nu bedömer vi det som väldigt osannolikt att det blir en ny säsong av den populära serien. Framförallt eftersom huvudhistorien från boken redan är avhandlad. Dessutom är serien från början rubricerad som miniserie, vilket innebär att man enbart planerar att göra en säsong.

Men, som man säger, man ska aldrig säga aldrig. Det finns tidigare exempel på miniserie som visst har fått uppföljare trots att det aldrig var planen, exempelvis Big Little Lies och True Detective.

I så fall skulle Bahnhof Zoo tvingas fokusera på en annan karaktär eller helt och håller byta riktning och hitta en ny spännande historia inom samma värld.

Men som sagt, vi skulle inte räkna med det.

NÄSTA ARTIKEL