Världens läskigaste bok blir film

"Världens läskigaste bok" blir film

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 18 december 2018 kl. 16:12

Det görs nu återigen film av skräckklassikern "The Turn of the Screw".

Efter succén med Netflix serieadaption på Shirley Jacksons bok "The Haunting of Hill House" har nu andra aktörer fått upp ögonen för gamla skräckberättelser. Nu vill Disney och ABC göra ny film på skräckklassikern "The Turn of the Screw".

Empire berättar att bland annat Disney och ABC vill göra nya film på skräckfilmsklassikern The Turn of the Screw. Alexandra McNally och Josh Berman kommer båda att producera filmen. McNally kommer att också skriva om boken till manus. Boken är skriven av Mike Flanagan och utspelar sig 1898 där en barnflicka ska ta hand om två barn, men det är något som är fel. Det sägs att personerna som bodde på egendomen innan dem hemsöker barnen och tar över deras kroppar.

Det är nu 120 år sedan boken skrevs och snart får vi se en ny filmversion. Det har nämligen flera gånger förut gjorts adaptioner på The Turn Of The Screw bland annat, 1961, 1971 och 2009.

Det är många som säger att boken The Turn of the Screw är väldens läskigaste bok, som någonsin gjorts! De menar att den till och med är läskigare än The Shining. Därför kan vi kanske förstå att filmens slutresultat kan komma att bli otäckt.

Än så länge är filmen i mycket tidigt stadie, så vi vet inte när den kommer att ha premiär.

Är du sugen på att se en ny tagning på "The Turn of the Screw"? Läs mer om varför korta skräckberättelser är så populära!

NÄSTA ARTIKEL