Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Varför David Fincher tackade nej till att göra nya Star Wars

Axel Diedrichs | Nyhet
20 oktober 2017
Axel Diedrichs | Nyhet
20 oktober 2017

David Fincher var en av de som fick frågan att göra ny Star Wars-film – men tackade nej

David Fincher bredvid Star Wars-loggan

David Fincher, mest känd för klassikerna Fight Club och Seven har i en intervju med Empire förklarat varför han tackade nej att regissera i den nya Star Wars-trilogin. Tydligen var regissören den mest eftertraktade att göra The Force Awakens och mötte upp Lucasfilms producent Kathleen Kennedy. Men här berättar han att det är en helt annan press i att följa upp en succé med en film som måste dra in miljarder i intäkter.

LÄS OCKSÅ: En snabbguide över David Finchers filmer

Jag tycker att Irvin Kerschner [Rymdmperiet slår tillbaka] hade det bästa jobbet. Han hade ett riktigt bra manus, mellanberättelsen, där han inte behövde oroa sig för hur det ska börja eller sluta. Och han hade det stora avslöjandet. Det är knepigt, du måste verkligen rannsaka dig själv och veta att det är det här du vill göra 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan i två år.

Personligen hade jag älskat att se David Fincher pryda Star Wars-universumet med sin ruffighet. Han har ett annat allvar än J.J. Abrams och hade garanterat gjort en elakare film. Kanske skulle inte hans säregna stil fungera som en en av två-tre regissörer i en trilogi, men det hade varit spännande att se honom göra en av de avstickande filmerna.

Just nu är David Fincher aktuell med "Mindhunters", serien om psykopater, som finns på Netflix.