Varför Bron säsong 5 inte ser ut att ske

Varför Bron säsong 5 inte ser ut att ske

Axel Diedrichs
Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 10:46 | Publicerad 02 januari 2018 kl. 13:36

Det finns ingen idé att hoppas på Bron säsong 5 – om vi tror på seriens skapare.

Bron säsong 5
Bron . Foto: SVT

Hans Rosenfeldt måste ses som en gigant. Han är skaparen bakom Bron, den svensk-danska serien som sålts till flera länder. Säsong 4 har nu haft premiär och i en intervju med The Guardian berättade han att säsong 4 blir seriens sista, men att karaktärer kan komma tillbaka. Skaparen har inte gett oss något alldeles konkret svar på varför serien efter pågående säsong läggs ned, men i samma intervju känns det som att skaparen förklarar varför det ur ett manusperspektiv inte blir någon säsong 5.

"Karaktärerna börjar på en väldigt annorlunda plats" – Hans Rosenfeldt till The Guardian

Att säsongen blir annorlunda, och med det sagt säkert mer maxad, är ett tydligt tecken på en final. När serier rör sig utanför sina vanliga miljöer för att ge oss tittare något alldeles extra lägger inspelningsteamet i reservväxeln och därmed tömmer magasinet på ammunition. Det blir för svårt att toppa.

I en intervju med Aftonbladet berättade SVT Drama och Films programchef Anna Croneman att det finns mycket för fansen att se fram emot.

– Vi vill ge alla fans en speciell present. Det blir en lysande seriefinal.

När Aftonbladet tidigare hade pratat med Hans Rosenfeldt, berättade han att delar av gänget är slutkört.

– Inte minst Sofia, som utöver sitt tuffa inspelningsschema är borta mycket från familjen. Alla gick in i fyran för att avsluta.

Nej, i nuläget är det inte mycket som pekar på vidare fortsättning av serien. Du får passa på att njuta av den ack så spännande thrillern medan den varar. Medan vi fortfarande inte vet hur framtiden ser ut för Bron, spana in vår lista på svenska kriminalserier för fler tips att fyllta ut tomrummet med. 

Hade du velat se "Bron" säsong 5?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL