Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Desert

Varför är Dune en av de mest efterlängtade filmerna i år?

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
02 april 2021

2021 bjuder på många efterlängtade filmer, men det är få filmer som är lika efterlängtade och som Dune från den oerhört talangfulla regissören Denis Villeneuve. Filmen är baserad på Frank Herberts succébok Dune och har lyckats dra till sig skådespelare och skådespelerskor i världsklass. Zendaya, Timothée Chalamet och Stellan Skarsgård är bara exempel på talanger som du kommer får se i denna efterlängtade science-fiction-film.

Föreställ dig att lägga dig ner i soffan eller sängen efter en hård dag, tillsammans med lite gott godis och en läsk. Du värmer upp med lite roliga videor på YouTube, en spännande fotbollsmatch och/eller några roliga spel casinospel hos Mr Green. Till slut är det dags för huvudrätten - det episka äventyret Dune. Låter det bra? Då ska vi berätta för dig varför Dune är årets mest efterlängtade film, och varför du inte får missa den.

4 anledningar till varför Dune är årets mest efterlängtade film

Följande anledningar ligger som grund för varför Dune är så otroligt efterlängtad:

Denis Villeneuves tidigare filmer har varit stora succéer

Denis Villeneuve är en av världens främsta filmskapare. Hans tidigare filmer, exempelvis Arrival, Bladerunner 2049 och Prisoners har varit stora succéer, vilket är en av anledningarna till varför hans nya film Dune är så otroligt efterlängtad.

Villeneuve är oerhört skicklig och bevisar gång på gång varför han hör hemma i det absolut toppskiktet vad gäller dagens regissörer. Bara det här är anledning nog till att inte missa årets mest efterlängtade film - Dune.

Häftiga miljöer och tema

Dune är ett äventyr utan dess like. Filmen utspelar sig långt in i framtiden och på en farlig planet som till stor del är består öken. Här får vi ta del av fantastiska och häftiga miljöer, men även ett väldigt futuristiskt tema som passar väldigt bra i tiden.

Tack vare dess otroliga scener och miljöer kommer denna film att göra sig bäst på storbild, men för de som inte vill ta sig till en biograf fungerar den även att streama genom streamingtjänsten HBO Max.

Populära och hajpade skådespelare

De filmstjärnor som spelar rollerna i den här filmen är några av de bästa och mest kända stjärnorna som för närvarande existerar. Av den anledningen är det inte särskilt konstigt att filmen har fått så stor uppmärksamhet, samt att den är otroligt efterlängtad av både nya och gamla fans runt om i världen.

Timothée Chalamet har huvudrollen och är onekligen en av de mest populära skådespelarna just nu. Han spelar tillsammans med stjärnor som vår alldeles egna Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson, samt Josh Brolin och Oscar Isaacs. Vi får heller inte glömma Zendaya och Dave Bautista, tillsammans med många andra talangfulla skådisar.

En trailer med höga förväntningar

Trailern har fått otaliga miljoner visningar, och har skapat riktigt höga förväntningar. De flesta som har sett trailern älskar den, och kan knappt bärga sig för att få se den riktiga filmen den 1:e oktober 2021. Filmen kommer att släppas på bio, men kommer även att visas på streamingtjänsten HBO Max i en månads tid.

Slutsats

Dune är en otroligt efterlängtad film av många olika anledningar. Regissören Denis Villeneuve har i princip endast levererat förstklassiga filmer i flera årtionden, och förväntas nu slå på stort med sin nästa film Dune. Detta tillsammans med de fantastiska skådespelerskor och skådespelare som är med i filmen har gjort att Dune är en av de mest efterlängtade filmen för i år, om inte den mest efterlängtade av dem alla.

Det ska bli oerhört spännande att se om filmen lever upp till de höga förväntningar som ställs på den, men när vi ser hur bra regissören och alla skådespelare har lyckats med tidigare filmer, tillsammans med det faktum att berättelsen, handlingen och temat är fantastiskt, ser det oerhört lovande ut!

NÄSTA ARTIKEL