Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya biofilmer i april 2023 – hela listan!

Vårens skräckfilmer 2023

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
13 april 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
13 april 2023

Biofilmer och streamingpremiärer

Filmtopp kartlägger alla skräckfilmer för våren 2023, med fokus på de stora höjdpunkterna! Här är listan på vårens storslagna rysare som ska skrämma slag på tittarna.

Är du likt så många andra en skräckfilmsfantast, men har lite dålig koll på vilka filmer du skall satsa på i vår? Då har du kommit rätt! Här kommer en skräddarsydd lista på filmer som kan skrämma dig i biosalongen, men även skräckfilmer som gör entré på streamingtjänsterna efter att ha gjort tidigare succé på vita duken.

Vårens skräckfilmer 2023 – biopremiärer

 

Kolla in trailern till Scream 6 med Jenna Ortega
Foto: Paramount Pictures.

Screm 6 (2023)

Premiär: Nu på bio

Vi rivstartar listan med Scream 6, den kanske mest efterlängtade skräckfilmen 2023. Den här gången blir det speciellt då man för första gången i filmseriens historia flyttar spelplanen från hålan Woodsboro till New York. Likaså blir det här första filmen utan Neve Campbell, som spelar Sidney Prescott i de andra filmerna. Här hoppas de skärrade karaktärerna som överlevde Ghostface på att flytten ska ge dem en nystart, bortom all ondska. Då får de tänka om.

The Pope's Exorcist – Russell Crowe som exorcist-präst i ny trailer!
Russel Crowe som exorcisten Fader Amorth. Foto: Sony Pictures Entertainment.

The Pope's Exorcist (2023)

Premiär: Nu på bio

Nu kan man även köpa biljetter för att se Russel Crowe i rollen som exorcistprästen Fader Amroth.

The Pope’s Exorcist är baserad på böcker skrivna av den verkliga Fader Gabriele Amorth, som utförde exorcister fram till sin död 2016. Hur mycket av filmens händelser, och även böckernas, som är sanning får man kanske avgöra själv.

Evil Dead Rise, biopremiär 21 april
Foto: Warner Bros. Pictures.

Evil Dead Rise (2023)

Premiär: 21 april

Den 21 april kommer den amerikanska skräckfilmen Evil Dead Rise till svenska biografer. Sam Raimi har skrivit och producerat nästa del i Evil Dead-serien som följer två främmande systrar vars återförening med varandra avbryts av att blodtörstiga demoner vaknar till liv.

Beau Is Afraid
Foto: Noble Entertainment.

Beau Is Afraid (2023)

Premiär: 28 april

Obehagsmästaren Ari Aster, som ligger bakom filmer som Hereditary (2018) och Midsommar (2019), är tillbaka med en ny film. Denna gången är det i form av en drama-komedi-skräck-hybrid med Joaquin Phoenix i huvudrollen som en paranoid man med målet att hitta hem till sin mamma.

Project Wolf Hunting
Foto: Njutafilms.

Project Wolf Hunting (2023)

Premiär: 12 maj

Den koreanska filmbranschen tenderar att bjuda oss fartfyllda skräckupplevelser som lever upp till förväntningarna. Project Wolf Hunting är nästa actionrysare från Sydkorea och den ser onekligen ut att vara en riktig underhållningsfest. Handlingen kretsar kring en fångtransport på väg från Filippinerna till Sydkorea, där fångarna lyckas frigöra sig och besinningslöst våld utbryter.

Biopremiär för The Boogeyman 2023
Foto: 20th Century Studios.

Bio – The Boogeyman (2023)

Premiär: 2 juni

Den 2 juni 2023 kommer Stephen Kings The Boogeyman till svenska biografer. En tonårsflicka och hennes yngre syster plågas fortfarande efter sin mammas tragiska död och plågas av en sadistisk närvaro i deras hus och kämpar för att få sin sörjande far att uppmärksamma innan det är för sent.

Vårens skräckfilmer 2023 – streamingpremiärer

 

 

 

Daniel Kaluuya rider i sporrsträck från faran i Nope. Foto: Universal Pictures.
Daniel Kaluuya. Foto: United International Pictures AB.

Nope (2022)

Premiär: 19 april

Från och med den 19 april kan man äntligen streama biosuccén Nope hemma i soffan. Skötarna på en häst-ranch i Kalifornien korsar vägar med en mystisk kraft som påverkar människors och djurs beteende.

Här kan du se var "Nope" finns att streama.

Första bilden från Joakim Lundells skräckfilm Feed släppt
Foto: Nordisk Film.

Feed (2022)

Premiär: 28 april

Den 28 april kommer den svenska skräckfilmen Feed till svenska streamingmarknaden. En grupp sociala medier-experter anlitas för att hjälpa ett gammalt familjeföretag att blomstra. Men de blir snart fast på en liten ö i en sjö där en gammal svensk häxa sägs bo.

Här kan du se var "Feed" finns att streama.

NÄSTA ARTIKEL