VALBORG: Räddningspersonalen ryckte in när Marcus Noterius flotte kraschade

VALBORG: Räddningspersonalen ryckte in när Marcus Noterius flotte kraschade

Filmtopp
30 april 2023 kl. 11:04

Profilen försvann under sändning

Under Nyhetsmorgons valbordssändning kraschade TV4:s reporter Marcus Noterius med en flotte i Uppsala och försvann ur bild. Nu rapporteras det att han är okej.

Tittarna som bänkade sig framför TV:n för att följa Nyhetsmorgons årliga sändning på Valborgsafton fick följa TV4:s fältreporter Marcus Noterius på plats i Uppsala under den traditionella forsränningen. Med egenbyggda flottar tog sig deltagarna ner för Fyrisån från Eddaspången via Kvarnfallet. 

När Marcus Noterius skulle färdas ner med sin flotte visade han på tydlig nervositet och en oro över att den skulle gå sönder. Bräcklig visade den sig också vara – när flotten åkte ner för forsen fick tittarna mycket riktigt se den krascha. Räddningspersonalen som vaktade i vattnen fick då illa kvickt rycka in, samtidigt som Marcus Noterius försvann med strömmen ut ur bild. 

Räddningspersonalen fick rycka in när Marcus Noterius flotte kraschade

Även om det var ett möjligt scenario att flotten skulle gå sönder blev det orolig stämning i livesändningen, i synnerhet när reportern försvann bortom kamerans räckhåll.

TV4 fick därefter fortsätta sändningen med en snopen Jenny Alversjö i studion tillsammans med den gästande kocken Jimmy Guo. Det dröjde drygt tio minuter innan de kunde meddela tittarna om att man till slut hade hittat en hel om än omskakad Marcus Noterius. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL