Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Val Kilmer i Top Gun: Maverick

Val Kilmer i Top Gun: Maverick

Kristian Andersson | Nyhet
08 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
08 juni 2018

Tom Cruise får troligen sällskap av  Val Kilmer.

"Top Gun: Maverick" är den planerade uppföljaren på den gamla 80-tals-filmen som fick alla amerikaner att gå med i flygvapnet och skaffa Top Gun-frisyr. Nu rapporteras det att förutom Tom Cruise ska Val Kilmer också återvända.

Produktionsbolaget Paramount har ännu inte bekräftat denna nyhet men The Wrap rapporterar att en källa till dem bekräftar att Val Kilmer har fått en roll i den kommande filmen. Han har också setts omkring de hotell produktionsbolaget för tillfället hyr i San Diego. Läs också om att produktionen påbörjas nu i sommar.

Top Gun: Maverick har länge varit på gång. Redan för flera år sedan var det tal om en uppföljare men planerna lades tillfälligt på hyllan när originalregissören Tony Scott tragiskt tog sitt liv. Scott ska ha lidit av en obotlig cancer som han kämpat med länge.

I den nya filmen syns karaktären Maverick som spelar mentor åt yngre oerfarna piloter. Hans mål är att träna dem så att de kan bli en del av USA:s flygvapen.

Val Kilmer spelade i första Top Gun Tom ”Iceman” Kazansky, en av Tom Cruises rivaler. Den nya filmen ska regisseras av Joseph Kosinski och manuset skrivs av Eric Warren Singer. Premiären är satt den 12 juli 2019.

Är du sugen på en uppföljare till Top Gun?

NÄSTA ARTIKEL