Hero gradient image

Vad har egentligen hänt med Jon Snow?

Ejnar Andersson | Nyhet
28 januari 2016
Ejnar Andersson | Nyhet
28 januari 2016
Foto: HBO
Foto: HBO

OBS! SPOILERVARNING! OBS!

Att säga att säsong 5 av Game of Thrones slutade med en cliffhanger är något av en underdrift. Jon Snow ligger blödande i snön efter flertalet knivhugg från hans bröder i The Nights Watch. Jon Snow, som var en av de få karaktärer, som fortfarande hängde med sen första säsongen har blivit många tittares favorit.

Att vem som helst kan dö när som helst har blivit en stämpel för Game of Thrones, men Jon Snow var väl ändå undantaget? Nu inför säsong 6 hade sorgen lagt sig och jag började bli taggad igen. Helt plötsligt dyker posters och trailers upp inför säsong 6, och de har en sak gemensamt. De har allihop någonting med Jon Snow att göra.

Har han klarat sig? Har han överlevt? Kanske Melisandre har räddat honom. Kit Harington delar med sig av det han kan om sin rollfigur i en intervju med BBC Breakfast. "De som vill veta vad som händer i säsong 6 får vänta tills den har premiär. Allt jag kan säga är att Jon är död. Han dog i slutet av förra säsongen.".

Jag vet inte än om detta uttalande har svarat på mina frågor eller om det bara gjort mig mer förvirrad. Om han dog, varför dyker han då upp i allt promo-material?

Säsong 6 av Game of Thrones har premiär den 24:e april på HBO.