Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Det

Skrämmande inkomstbringande första helg för "Det"

August Klittmar | Nyhet
12 september 2017
August Klittmar | Nyhet
12 september 2017
Bill Skarsgård Pennywise
Bill Skarsgård som Pennywise i "Det" (2017). Foto: Bloody Disgusting

Det svenske stjärnskottet Bill Skarsgård skrämmer slag på amerikanarna i rollen som clownen Pennywise. Filmen "Det", som är en nyinspelning av Tommy Lee Wallace's tv-serie från 1990 med samma namn och en tappning av Stephen Kings bok, hade officiell premiär i fredags i USA. Enligt Box Office Mojo har den redan dragit in hiskeliga 123 miljoner dollar i USA, och ca 185 miljoner dollar i hela världen. För en film med en produktionsbudget på dryga 35 miljoner dollar, är det en sanslös bedrift.

Filmen, som handlar om hur en grupp mobbade ungdomar samarbetar för att stoppa den ondskefulla Pennywise, slog så klart flera rekord. Den är numera den skräckfilm som dragit in mest pengar under sin premiärhelg. "Det" är dessutom, efter bara tre dagar, den femte mest inkomstbringande skräckfilmen någonsin.

Det 2017
Det (2017). Foto: Digital Spy

Filmen är som bekant barnförbjuden (R-rating i USA), och i nuläget finns det bara en enda film med den åldersgränsen som dragit in mer stålar under sin öppningshelg, nämligen superhjältefilmen "Deadpool" (2016), som under förra årets premiärhelg krossade alla förväntningar med sina 132 miljoner dollar i USA.

Men att just en skräckfilm inleder med en sådan här monsteröppning är på sätt och vis filmhistoria. Att den dessutom på flera håll fått riktigt bra betyg från kritiker gör att i alla fall mina förväntningar är skyhöga.

"Det" har svensk premiär på onsdag. Se till att säkra era biljetter så snart som möjligt!