Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Uppgifter: De Niro och DiCaprio gör första Scorsese filmen tillsammans

Uppgifter: De Niro och DiCaprio gör första Scorsese filmen tillsammans

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
31 juli 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
31 juli 2019

Det har länge stått skrivet i stjärnorna.

Foto: Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese och Robert De Niro i reklamfilmen The Audition.

Leonardo DiCaprio och Robert De Niro är kända för att vara Martin Scorseses favoritskådisar, men trots det har de tre aldrig jobbat tillsammans – förutom på en reklamfilm. Nu verkar det äntligen bli klart att trion gör deras första långfilm tillsammans, "Killers of the Flower Moon".

I höst släpps Martin Scorseses nya gangsterrulle The Irishman på Netflix. Det blir stjärnspäckat med inga mindre än Robert De NiroAl Pacino och Joe Pesci i huvudrollerna. En av årets mest efterlängtade filmer, den saken är säker.

Nu jobbar Scorsese redan på nästa projekt, Killers of the Flower Moon, som baseras på den dokumentära boken med samma titel. Den utreder en rad mord på indianer i Osage County under 1920-talet när olja hittades under deras mark.

Vi vet sedan tidigare att Leonardo DiCaprio är klar för huvudrollen i filmen och nu verkar det som att han äntligen gör sin första Scorsese-film tillsammans med Robert De Niro. MovieFone och flera andra amerikanska medier rapporterar att Scorsese sagt att De Niro är en av filmens stjärnor, men ifall skådisen satt en kråka på kontraket är fortfarande oklart.

De Niro har arbetat på åtta av Scorseses filmer, och DiCaprio fem stycken. Varför det dröjt så länge med ett långfilmssamarbete mellan dem är svårt att säga; kanske är filmstjärnorna för stora för samma projekt? Reklamfilmen de gjorde tillsammans heter The Audition och var för två casinoresorter. Den rullade år 2015.

Se ett par bilder Scorsese lagt ut på sin Instagram från när han scoutar inspelningsplatser till sin nästa film:

https://www.instagram.com/p/B0eOn1-lV-G/?utm_source=ig_web_copy_link

"Killers of the Flower Moon" förväntas ha premiär till sommaren år 2020.