Uppgifter: Bill Skarsgård spelar president JFK i ny filmsatsning

Uppgifter: Bill Skarsgård spelar president JFK i ny filmsatsning

Axel Diedrichs
21 december 2023 kl. 07:12

Uppges vara nära att landa rollen

Ad Astra-regissören James Gray ska göra ny storfilm om den amerikanske presidenten JFK. Han förväntas då ha med sig Bill Skarsgård i huvudrollen.

Efter de två filmerna Ad Astra med Brad Pitt och Armageddon Time håller regissören James Gray på att förbereda sitt nästa stora filmprojekt. Det rör sig om en film som heter Mayday och som kretsar runt en ung John F. Kennedy. Personen han vill ska spela den tunga rollen uppges vara vår svenske stjärna Bill Skarsgård. Journalisten Daniel Richtman som kommer med uppgifterna berättar annars väldigt lite om vad som surrar runt projektet. 

Kan få se Bill Skarsgård i krigsscener

Det vi däremot vet är att manuset till Mayday är färdigskrivet och att berättelsen zoomar in på den tidigare amerikanske presidenten JFK:s tid på flottan under Andra världskriget. Om rollen faktiskt går till Bill Skarsgård kan det bli en av hans tyngsta hittills. De senaste åren har James Gray vuxit till att bli en av de mer pålitliga filmskaparna i Hollywood, men han är ännu i jakten på sin första riktigt stora hit. Om det blir Mayday som ger honom det genomslaget återstår att se, men vi ser fram emot att följa utvecklingen av den här nyheten.

Bill Skarsgård är även han inne i ett stim. Förutom att han nyligen syntes till i skurkrollen i John Wick 4 så kommer han snart att vara med i sitt mest konstnärliga storfilmsprojekt hittills, den efterlängtade vampyrfilmen Nosferatu av Robert Eggers

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL