Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Uppföljare till Knives Out högst troligt

Uppföljare till Knives Out högst troligt

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 januari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
10 januari 2020

Rian Johnson uppges arbeta på nytt manus.

"Knives Out" är en av årets stora kommersiella framgångar. Enligt uppgifter filar nu regissören och manusförfattaren Rian Johnson på ett utkast till en uppföljare.

För ett par månader sedan hade The Last Jedi-regissören Rian Johnsons senaste film Knives Out premiär. Filmen mottags väl av både kritikerkåren och publiken och har blivit en kommersiell succé. Med en budget på 40 miljoner dollar har den i skrivande stund spelat 247,5 miljoner dollar världen över, vilket för den till den tredje högst lönsamma amerikanska filmen 2019.

Av den anledningen är det föga förvånande att Hollywood har en uppföljare i kikaren. Enligt Dark Horizons filar nämligen Rian Johnson på ett utkast till vad som kan bli detektiv Benoit Blancs nästa fall.

Om det blir en uppföljare är kanske inte till 100% säkert i nuläget, men om det blir av så kommer högst troligt Daniel Craig återvända i rollen som Blanc.

Johnson har tidigare sagt att första filmen sattes ihop ganska lätt och berättar följande om möjliga uppföljare:

I don’t know about a Looper sequel, but a Knives Out one, instead. It would be so great to get together with Daniel again on another Benoit Blanc mystery, with a new cast and new location, just like Christie did with Poirot.

Läs också Filmtopps recension av Knives Out! Vill du se en uppföljare till Knives Out?