Unsane – Steven Soderberghs nya skräckfilm

"Unsane" – Steven Soderberghs nya skräckfilm

Uppdaterad 02 december 2019 kl. 15:31 | Publicerad 30 januari 2018 kl. 10:00
Claire Foy i Steven Soderberghs uppkommande film "Unsane"
Claire Foy i "Unsane". Foto: Bleecker Street

Steven Soderbergh ligger bakom storfilmer som Oceans Eleven, Traffic och Magic Mike. Han är bevisligen väldigt mångsidig och hans nya film Unsane verkar vara ytterligare ett nytt steg för regissören. Den nya trailern avslöjar en psykologisk skräckfilm i stil med Shutter Island. Den handlar om en kvinna som tas in på ett mentalsjukhus mot sin vilja. Är hon verkligen sjuk eller är finns det en konspiration emot henne?

Förutom att Unsane verkar vara väldigt spännande, finns det en annan aspekt med filmen som gjort att den fått uppmärksamhet. Den har nämligen spelats in endast med hjälp av en iPhone, något som Soderbergh menar är framtiden för filmskapande. Av trailern att döma har han helt rätt, men han är faktiskt inte först ut med den här tekniken. Sean Baker (nu aktuell med The Florida Project) gjorde redan 2015 Tangerine på samma sätt, en film som verkligen rekommenderas.

Unsane har hur som helst svensk premiär den 20:e juni i år, och medverkar gör bland annat Claire Foy, Juno Temple och Joshua Leonard. Ser du fram emot den?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL