Universal går vidare med sitt skräckuniversum

Universal går vidare med sitt skräckuniversum

Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 14:07 | Publicerad 09 februari 2019 kl. 14:02

Klart att Leigh Whannell regiserar The Invisible Man.

En bild på Den osynlige mannen En bild på Den osynlige mannen. Foto: Universal Pictures.

Universal Pictures fortskrider sina planer på en reboot av filmuniversumet Universal Monsters. Vi har nu fått veta att regissören Leigh Whannell kommer att regissera den kommande filmen "The Invisible Man".

I flera år har Universal Pictures planerat en omfattande reboot av sitt filmuniversum "Universal Monsters", där flera klassiska skräckfilmsmonstren först gjorde entré på vita duken. Exempelvis finner vi klassiker som Frankenstein, Dracula, Mumien, Varulven och Den osynlige mannen.

Efter att The Mummy med Tom Cruise bombade, var det länge snack om att filmuniversumet var över. Så är inte fallet. Universal fortsätter med sina planer och nästa film att få en ny skrud är Den osynlige mannen, eller The Invisible Man som filmen med största sannolikhet kommer att heta här i Sverige.

Regissören för uppdraget är Leigh Whannel, som tidigare har jobbat en hel del med skräck, bland annat Saw och Insidious. Ganska nyligen var han också aktuell som regissör till filmen Upgrade. Nu ska han enligt Variety också regissera en reboot av The Invisible Man och detta kommer göras på produktionsbolagen Blumhouse och Universal Pictures räkning.

Från början var det tänkt att ingen mindre än Johnny Depp skulle ha huvudrollen, Menhan ska ganska tidigt ha hoppat av projektet.

Den osynlige mannen är i grund och botten en bok av H.G. Welles, som skrevs redan 1897, för att sedan filmatiseras för första gången 1933 av James Whale. Det är alltså en film som kommer baseras på en väldigt klassisk och gammal historia.

Kolla också in listan med kommande skräckfilmer!

Tror du att Universal Monsters har en chans att överleva?

NÄSTA ARTIKEL