Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Underworld som tv-serie fortfarande vid liv

Evelina Block | Nyhet
27 september 2017
Evelina Block | Nyhet
27 september 2017

"Underworld" är ett franchise om odöda, som vägrar att dö. Tv-serien kommer, försäkrar skaparen bakom filmerna, Len Wiseman. Detta bekräftas av både Slashfilm och Deadline

Poster till Underworld: Blood Wars

Underworld introducerades för världen redan år 2003, marknadsförd som en modern version av Romeo och Julia. Twisten? Huvudkaraktärerna var läderbeklädda vampyrer och varulvar, i krig med varandra. Huvudsakligen har storyn fokuserat på vampyren Selene (Kate Beckinsale) vars uppdrag är att döda varulvar. Sedan spårar det till flertalet sidoberättelser och karaktärer. Trots negativ respons från kritiker har det blivit hela 5 filmer, och nu även en tv-serie på gång.

Kate Beckinsale som Selene i Blood Wars.

Den senaste filmen Underworld: Blood Wars från 2016 underpresterade, men detta har inte påverkat planerna för tv-serien, menar Wiseman. 

The series will be a pretty big departure from the films. I don’t want to say it’s more adult, but it’s definitely less comic book in its tone and character.

"A pretty big departure" kan betyda många saker, men det innebär förmodligen att Wiseman har frihet att gå loss ännu mer i tv-serie-versionen. Detta utan att behöva begränsas av de redan etablerade filmerna. Men innan dess ska Wiseman först regissera den kommande Die Hard-uppföljaren, där vi återigen kommer att få se Bruce Willis John McClane i både modern tid och 1970-talets New York.

Vad tycker du? Länge leve de döda, eller är det dags att hänga upp läderrockarna?