Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Två skräckskapare kommer till Monsters of Film

Två skräckskapare kommer till Monsters of Film

Eric Diedrichs | Nyhet
13 oktober 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
13 oktober 2019

Två nordiska premiärer med regissörsbesök på Monsters of Film.

Freaks
Från skräckfilmen Freaks.

PRESSMEDDELANDE. Majoriteten av filmerna på Monsters of Film 2019 har sin premiär i Sverige och/eller Norden. Till två av dessa premiärer har vi även besök av regissörerna själva: den marockanska ACHOURA av Talal Selhami och den hyllade kanadensiska FREAKS av Zach Lipovsky och Adam B. Stein.

ACHOURA

I den marockanska folkskräckfilmen Achoura följer vi ett gammalt kompisgäng som återförenas efter 25 år, då en tidigare försvunnen vän återvänder och de gamla vännerna tvingas in i en kamp mot ett fruktansvärt marockanskt väsen. Regissören Tahal Selhami skapade filmen då han tröttnade att det inte fanns några bra inhemska genrefilmer, något han vill motbevisa med Achoura.

FREAKS

Hela sitt liv har Chloe spenderat i ett barrikaderat hus tillsammans med sin far under strikta regler, i skydd från den hotande omvärlden som är ute efter dem och kallar dem ”freaks”. Och inte nog med det, i garderoben manifesterar sig spöken och märkliga personer som skrämmer hennes tillvaro ännu mer. Men en dag, när hennes far sover, vågar hon sig utanför ytterdörren. Där ute står en glassbil och glassgubben lovar henne mer än godsaker om hon följer med honom. Han lovar henne en chans att rädda sin mamma, som hon tills nu trott är död.

Med superb rollista och ett regissörsteam med Steven Spielberg som beskyddare, har Freaks både kammat hem priser och deltagit på skräck- och genrefestivaler över hela världen.

Här kan du läsa mer om Monsters of Film 2019.