TIPS: Premiär för finsk kriminalthriller på TV4 Play

TIPS: Premiär för finsk kriminalthriller på TV4 Play

  • TV4 Play
Johan Samuelsson Krantz
02 februari 2024 kl. 13:02
ANNONS
ANNONS

Den sexdelade miniserien Svart ljus finns äntligen i Sverige

I den finska thrillerserien "Svart ljus" ställs kärlek mot kriminalitet när en familj hamnar mitt i en farlig värld med brott och intriger.

I dag har den finska thrillerserien Svart Ljus premiär på TV4 Play. Serien, som filmats i Estland, är baserad på författaren Petri Karras roman The Dark Light.  Bakom kulisserna finns skaparteamet bestående av Minna Virtanen, producent och skapare, Antti Pesonen, skapare och manusförfattare, samt regissören Pete Riski, känd för Bullets (2018). 

Huvudrollerna spelas av Maria Sid (All the Sins 2019) och Samuli Edelmann (Mission: Impossible – Ghost Protocol 2011). Minna Virtanen betonar att Svart ljus ger en nyskapande tolkning av skandinaviskt krimdrama, med en unik twist på det bekanta formatet. 

TV4 Play premiär för Svart ljus – när den kriminella världen kolliderar med en vanlig familj

Handlingen följer polisofficeren Anna (Sid) och hennes make Henrick (Edelmann), en författare och litteraturprofessor, när deras son dras in i en farlig undre värld. 

Maria tar itu med försvinnandet av stadens mest fruktade brottsling, med vilken hon har en personlig anknytning till. När det tyder på att Annas son är inblandad, anstränger hon sig för att dölja eventuella ledtrådar och spår.

Svart Ljus nystar i temat om hur långt föräldrar är villiga att gå för att skydda sina barn. För en del människor kan föräldraskapet ibland orsaka att moralens gränser tänjs till följd av kärlek.

Mer av detta får vi se i "Svart ljus" med premiär på TV4 Play i dag, den 2 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL