Tårtkastning i finalen av Bäst i test – Jag ångrar mig inte!

Tårtkastning i finalen av Bäst i test – "Jag ångrar mig inte!"

  • TV4 Play
15 mars 2024 kl. 19:03

Kladdigt värre i säsongens sista test

I kvällens avsnitt av Bäst i test ska det avgöras – Vem kommer ha tjänat in flest poäng över alla avsnitt och få lyfta Babben Larssons gyllene byst? Ställningarna är jämna precis som vanligt, men kvällens deltävling kan komma att avgöras i valet mellan tårtkastning eller självkontroll.

Artikeln innehåller detaljer om kvällens avsnitt, men avslöjar ingen vinnare.

Det har blivit dags för det tionde och sista avsnittet av Bäst i test 2024. I slutet av avsnittet kommer David Sundin därmed inte bara avslöja vem som har vunnit poängkampen i dagens avsnitt, utan också vem som lyckats samla in flest poäng sammanlagt och därmed vinner hela säsongen. 

I säsongens sista test får deltagarna chansen att enkelt tjäna några extra bonuspoäng, som skulle kunna avgöra både finalen och säsongen. Deltagarna blir insläppta i ett vitt rum där det bara står en jordgubbstårta – och det sista testet går helt enkelt ut på att INTE kasta tårtan i ansiktet på David.

David Sundin och gräddtårtan. Foto: TV4

Johan bjuder på en kladdig start

Den som låter bli att tårta David får därmed 3 poäng helt gratis och kan lämna rummet. Den som istället väljer att tårta David blir utan poäng men får uppleva nöjet av att trycka grädde och jordgubbar i hela hans ansikte.   

Först ut var Johan Petersson – för honom verkade valet enkelt. Efter en stunds filosoferande där han pratar om hur ärofyllt det har varit att delta i programmet, så tystnar han och trycker sakta men bestämt upp tårtan i ansiktet på stackars David

Johan Petersson trycker tårta i ansiktet på David Sundin. Foto: TV4

"En otrolig upplevelse"

Till skillnad från Johan valde Behrouz Badreh istället att helt enkelt tacka för sig och lämna rummet, för att inkassera sina 3 poäng direkt. Ungefär likadant resonerar Charlotta Björck, som ifrågasätter varför någon skulle vilja tårta David om man går miste om 3 poäng. Istället väljer hon att ge honom en kram, varpå David frågar om han inte skulle kunna få tårta henne istället – vilket Charlotta går med på, till alla i studions förvåning.

Efter att ha beskådat spektaklet med de ombytta rollerna frågar Babben hur i hela friden det kunde sluta med att Charlotta fick tårtan i ansiktet istället för David

– Alltså, det var en otroligt upplevelse, har man inte varit med om det så borde man testa. Det rekommenderas, svarar Charlotta

David Sundin som tårtar Charlotta. Foto: TV4

Mosade tårtan men behöll poängen

Någon som däremot uppvisade en ganska unik taktik är Maria Lundqvist. Hon valde att självmant kladda ner sitt eget ansikte med jordgubbstårtan, för att sedan "kärleksfullt" klappa och pussa David i ansiktet. Detta gör att Maria både lyckas äta kakan och ha poängen kvar, eftersom hon rent formellt inte har tårtat David, även om han är skapligt nerkladdad när hon väl lämnar rummet. 

Mauri Hermundsson å andra sidan, tvekar inte en enda sekund när han läst instruktionerna. David försöker desperat få en syl i vädret, men det är redan för sent – Mauri absolut mular honom med gräddtårtan innan han ens hinner prata till punkt. 

Väl tillbaka i studion uttrycker Mauri trots allt lite ånger och menar att han "nu sitter här i eftertankens kranka blekhet och ångrar sig lite grann". Snabbt sticker Johan Petersson in med en vass kommentar – "Jag ångrar mig inte!!"

För att få reda på hur tårttävlingens poäng påverkade ställningarna och vem som till sist vann hela säsongen, se hela avsnittet ikväll klockan 20.00 på TV4 eller TV4 Play.  

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL