Tungt i Sveriges Mästerkock – deltagarna bryter ihop när tittarfavoriten lämnar

Sveriges mästerkock-deltagarna möts av kritik på äldreboende

  • TV4 Play
Sofie Landgren
21 februari 2024 kl. 19:02

Lyckas inte hela vägen

I veckans avsnitt av "Sveriges mästerkock" 2024 på TV4 flyttar mat-tävlingen in till äldreboendet Danvikshem anrika kök, där en lagtävling hålls. Juryn utser vinnarlaget med hjälp av de boende pensionärerna.

Sveriges mästerkock lagar mat på äldreboende
Foto: TV4.

"Sveriges mästerkock" 2024 har lagtävling på äldreboende

Året första lagtävling i Sveriges mästerkock 2024 utspelar sig på det anrika äldreboendet Danvikshem där uppgiften är att laga klassisk husmanskost som väcker varma matminnen. Juryn får hjälp av de boende att utse om det blir "lag tjejerna" eller "lag killarna" som kammar hem vinsten.

Det vinnande laget klarar sig till nästa vecka och förlorarna tävlar vidare i nästa utmaning med snabbnudeltema.

En hård men rättvis panel

Efter att gruppen delats upp i två lag, tjejerna mot killarna, får de kort tid på sig att sätta dagens meny. Tjejerna bestämmer sig för att bjuda på panerad strömming med potatispuré och till efterrätt en äppelkaka med en cheescake-kräm till. Killarna satsar på Wallenbergare med potatispuré och till efterrätt en egen, minivariant av Oscar II:s tårta. 

Det är en pigg och glad skara pensionärer som sätter sig till bords och man kan riktigt känna hur mycket de uppskattar att få besök av Sveriges mästerkock-produktionen. När det sedan kommer till avsmakning och att ge feedback om lagens prestationer så är det överlag bara positiva ord som används. Därefter tror vi på Filmtopp att de fått uppmaningar från produktionen att känna efter riktigt på djupet, för sen kommer kritiken.

– Den här tycker jag är lite väl hårt stekt, den är för mycket panerad, säger en av de boende om tjejernas rätt.

– Jag skulle gärna vilja ha lite mer salt i köttet, säger en av de boende om killarnas rätt.

Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och Mischa Billing
Tom Sjöstedt, Mischa Billing, Tommy Myllymäki. Foto: TV4.

Saltet skickas flitigt runt bordet bland Wallenbergarna

Jurymedlemmarna Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och Mischa Billing håller med de boende. Framförallt Tom som hamnat vid ett bord med pigga damer där saltkaret flitigt skickades runt. Han kan inte annat än att hålla om att Wallenbergarna saknar en hel del sälta, men tillägger även att han är missnöjd över konsistensen.

Mischa är även enig med sitt bord att strömmingen är för hårt panerad och saknar även hon lite sälta. När det sedan kommer till killarnas efterrätt så håller inte den riktigt måttet heller, Mischa och hennes sällskap är eniga i att de inte riktigt fått till minitårtan.

– Den är lite för söt, den kanske skulle ha lite mer smak av vanilj eller något sådant som tar ner den här söta smaken, säger en av de boende.

Tävlingens resultat tar du del av i veckans avsnitt av "Sveriges mästerkock" 2024 onsdag 21 februari i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL